hari raya saya :D

helloo assalamulaikum w.b.t.

wewit hari raya macam ni lah nak tengok anak dara masuk dapur melawa sakan sakan sokmo.tak terkecuali saya.tiga baju kurung dimanfaatkan sepenuhnya.no books.trial?ada apa.sekian maklum tahun ini saya beraya nun jauh laut china selatan brunei darussalam yang sultan dia hensem macho tu.tapi malangnya brunei raya hari isnin ahad kena puasa lagi *crying* tapi suka rianya kami sekeluarga melarikan diri ke miri sarawak untuk berhari raya.yeay yeay raya raya.selamat hari raya diucapkan kepada semua.eh tetiba kan.selepas ini hanya banyak gambar daripada ceritanya.sila amati gambar tesebut.tergoda ternoda tersuka.jauhkan.terbenci tergeli ternyampah.elakkan.sekian.

*syawal pertama.miri,sarawak.

adek saya baru darjah enam tinggi macam galah.arghh aku kalah!

adik beradik.sila ambil kami jadi iklan gigi ye ye.

kawan kecik kecikdulu dekat miri.sekarang dah besar panjang dah.
malu dah nak main kejar kejar macam dulu.eh nama diorang pun lupa dah.LOL.

kawan lama mama.ya allah anak dia semua hebat hebat belaka pandai pandai sokmo.

*syawal pertama.brunei darussalam.

raya pertama saya.comel kan saya *buuuuu*

en amran's family.kami memang tiada tema baju nak raya.semua tak pernah
sependapat.nak buat macam mana kan.

ini dia anak gegurl yang nak bawak balik menantu lelaki sorang satu.hahaha.

eh ini bukan lepat pisang k.this is kelupis.kiranya macam makanan wajib raya dekat sana lah.


ini dia sepupu sepapat aku yang ohhsome gila.

meet my firstt anak buah saudara ye panggil.bila abang sedara kita kahwin then dapat anak.maca tulah kiranya.faham tak? baru tiga bulan tapi alahai comel gila.


*syawal kedeua.brunei darussalam.


kami pergi beraya di istana nurul iman.
bayangkan 11.30 sampai 2.30 baru balik.gila tak gila itu.

eh eh bangla dekat belakang tu.siapa punyaaa?!

nampak tak siapa watak jahat baiknya dekat situ.

aku sudah bilang kami tak pernah sedondon.


sepupu-pupu ku.

finally bye brunei.

sampai sini sahaja hari raya saya.minggu depan trial spm.ohmaigaddd tak sedia lagi.chapter form four berkurun lamanya tak sentuh akhir sekali semasa mid year exam.ohhhh wish me luck and pray for me.sekian wasalam.

sebelum raya.yeay!

assalamualaikum w.b.t.

ini cerita menjelang raya ya ampun amat teruja. ramadhan kau pergi jua tinggalkan aku semoga ramadhan tahun depan kita berjumpa lagi yang pasti detik itu aku bukan budak sekolah lagi *ahh paling muka crying*

aku tahu aku comel.aku percaya aku comel *LOL*

ketupat rendang sila nikmati kawan penat memasak malam ke pagi...... dam dam dum bunyi mercun......

esok tengahari siapa tahu kau tak dapat lihat aku di malaysia yang engkau mampu hanya pandang ke langit melambai tangan pada si merah putih bergerak di awan nano nano.menangis tak berlagu sayangku.ya itu yang pasti tahun ini aku tidak beraya di malaysia jauh menyeberang laut china selatan di brunei.gembira itu pasti.sedih usah ditanya banjir kajang kelak.

kesempatan itu izinkan aku menulis eh ini empunya aku tidak perlu memminta izin untuk menulis.

saya*lebih sopan* an-nur syuhada bitni amran pohon ampun dan maaf untuk mereka yang disayangi yang dikenali yang mengenali diri ini.ya aku mengaku aku banyak silap pada mereka secara sengaja mahupun tidak.alah nama pun manusia normal buad salah tidak buad salah abnormal namanya kurang hormone di suatu sudut mungkin.siapa tahu? harap maafku diterima pakai oleh mereka bukan pakai buang ye.no no no*jari ke kiri ke kanan* trial spm lepas raya sangat spoilkan mood raya tapi jangan kau bimbang sayang raya tetap raya duit wajib kumpul bawak kahwin nanti.hahaha.please pray for me,him,friends.

selasa malam hari terakhir berpuasa di hostel sekaligus tahun akhir juga tahun depan no school no baju sekolah no tudung sekolah.gembira sebenarnya sedih semestinya.pedulikan takkan nak undurkan masa.mana mungkin.pertama kali dalam hidup terawih 20 rakaat *smile face*. pastu majlis mohon maaf khas budak asrama saje oke.cuba kawal air mata dari mengalir tapi malangnya aku tewas untuk dua insan ini.ahhh aku kalah no medal gold.sorry malaysia hahaha.teringat dulu dulu sangat meriah sekarang entahlah mungkin aku penyebabnya puncanya mohon maaf sekali lagi tapi aku selesa macam ni ya walaupun terasa itu bukan diri aku sebenarnya.hipokrit.peduli apa mungkin itu lebih baik untuk mereka.sekian sesi air mata. *lap air mata*

hari terakhir sekolah.biasa biasa je.cikgu cikgu main lumba lumba nak habiskan semua chapter.masih tinggal sisa baki takpelah tawakal je.yang dah belajar ni pun tak tentu semua dalam otak apetah lagi bila dapat ilmu baru kan kan.pertama kali kelas sejarah aku mengantuk yang amat dari tersengguk sengguk terus kepala atas meja.maafkan saya cikgu,cikgu comel hari rabu tu.hehehe.aku khuatir pyhsic aku bukan benci cuma tak minat jadi malas nak belajar.macam mana ni.ikut nasiblah nampaknya *sigh*

ain rushdi jiran sebelah dalam kelas.

akhir kalam,selamat hari raya maaf zahir batin.doakan perjalanan kami sekeluarga selamat tiba di brunei darussalam. muhammad syukri me miss you badly tahu!

aku wira wirawati negara.eh!

assalamualaikum w.b.t.

sedar tak sedar hari ini dah 16 ramadhan lagi 14 hari nak raya dengan itu trial spm menjangkau tak sampai sebulan lagi.kesedaran sudah ada kerajinan makin bertambah cuma kadar mengantuk sangat tinggi puratanya trial spm bukan barang mainan yang kau boleh buad sesuka hati.harus diberi kasih sayang secukupnya wajib dijaga dengan elok biar comel comel belaka kalau tidak tak layak jadi graduan smk abdul jalil.sekian.


bayangkaaaannn *juling keatas*

jumpa kawan baru tidakku kesah,buad keraj amal/kebajikan tidakku kesah lagi,aktiviti yang menguji iman dan kementalan tidakku kesah laahhh,flying fox lumpur kotor bersih pacat lintah hisap darah terjun sungai lari 500 m bagilah ape saja tidakku kesah sama sekali malah aku mungkin sedikit teruja untuk berhadapan dengan semua itu *fikir banyak kali* basuh segala baju seluar barang dalaman tidakku heran langsung sungguh aku sudah lali. berkawad/pembarisan kot dan perubahan drastik gila babun terhadap mukaku sungguh ku tidak boleh terima sama sekali.tolonglah aku kawad sangat hodoh rupanya memalukan negara sahaja kot.sungguh percayalah.excusekan saya untuk kiri kanan kiri.boleh?!

mungkin orang yang paling gembira masa aku ditayangkan dapat plkn nie mama lah tapi mengharapkan jugak yang dekat-2 je.aku tak ade lah heran mana dapat plkn nie sampai menangis bengkak mata konon tapi tolong jangan bagi sampai ke luar negeri selangor pengalaman ngeri oke berada di tempat orang tak kenal sesiapa *angkat-2 kening* takpe takpe set in your mind plkn sangat best tak ade lah teruk mana plkn tu nye sijil die mahal doe orang tabik spring kau ado *angkat muka* bagi sesiapa yang single tu masa ni lah korang menduakan diri kau tu.bila lagi en en hahaha.ehem ehem kita takpe dijamin kesetiaan seratus lima persen lebih lagi.insyaallah.