tiga minggu punya,amek kau !

assalamualaikum w.b.t
sengih lebar lebar senyum sorang sorang muncung panjang panjang.
indahnya balik rumah jakunnya nampak pintu rumah terkakunya nampak laptop.

p/s: sila eksaited baca entry baru .sila melompat tengok blog diupdate.sila jakun entry panjang gila banyak gambar.tolong harap minta eksaited sakan banyak banyak.sekian terima kasih.

sekian tiga minggu tak balik sekian tiga minggu makan dalam tray biru sekian tiga minggu pergi sekolah sekian tiga minggu hard rock belajar sekian tiga minggu rindu serindunya dekat MS sekian tiga minggu semuanya.sekian dua jam update blog untuk tiga minggu.

25-2-2012 *betapa kurun nya punya cerita*
kita pepagi lagi busy untuk pertandingan marhaban,dengan dabik dadanya konon menang,konon nak johan lah kan ade hati nak kalahkan samten yang memang confirm juara tu kan.berlatih bagai ombak yang rindu rindu tu sampai jadi suara tersepit sepit celah celah ketiak,acehhh konon macam solo banyak part je kan,padehal part solo pun tak tersenarai dalam list jadi backup backup marhaban je.
setelah sekian habisnya buad persembahan kami terus tak nak tengok saingan kami yang bakal bakal juara tu lah kan kan.gila serius sekolah besar gila tapi kesiannya tak ade dewan,kfine ade khemah.masa tunggu keputusan tu alah,marhaban kita kalah *sedih tak sedih tak* tapi konon cakap dekat orang nombor empat,hahahaha.pastu kan kita bangga sikit sebab adek kita masuk syarahan pertama kali pastu menang nombor dua,huehehehehe.

pastu malamnya pulak ada makan beradab pulak dekat asrama.kita jadi pengacara majlis tapi kali nie dengan fatehah bukan dengan die dah,die dah tak duduk hostel dah,malam malam dah jauh dah dengan kita esok pagi dekat sekolah baru main sengih senyum sengih senyum =] pastu kami yang perempuan nie kena basuh tray yang berimbun gila gila tu,oke sila amek perhatian lelaki nanti nak cari isteri cari macam kami oke.heeeee.

dan dan dan salam bulan march,hope this month will be the best and gorgeous. dan buku sentiasa menjadi mata hati pena hati setiap saat,ahhh patah beribu *mata pandang atas cari cicak hijau*
2-3-2012.

happy birthday mama asmah,terima kasih kerana menjadi warden terima kasih menjaga kami terima kasih nasihat kan kami terima kasih memilih dan percaya saya untuk pegang amanah besar nie.saya tahu pasti ada hikmah nya,saya tahu pasti untuk masa depan saya terima kasih semuanya.semoga cikgu bahagia dan sentiasa dibawah payung rahmatNYA.

dahsyat tak dahsyat tak kami buad surprise,pandai tak pandai tak anis dengan anzem dengan nadia berlakon,padehal air tumpah dekat seluar je pin nak gaduh macam gangster cikgu cakap,nanti shamsul yusop amek dieorang berlakon kl gangster 3 tau.dan kita dengan intan bertungkus lumus beli kek beli jajan beli hadiah untuk cikgu.


3-3-2012.
masa nie merentas desa pulak.pagi pagi lagi semangat nak lari cehh konon tahun nie nak menang nak naik pentas,al-maklumlah tak pernah naik pentas amek hadiah kan.ekleh tengah tengah lari tetiba sakit perut.percaya tak percaya tak kita kan ade niat nak masuk rumah orang nak tumpang melabur tapi keseganan tahap max sakit perut tahap triple max kita lari sampai habis,tapi sampai sekolah tetiba sakit perut dah tak ade kan,memang saje je tak nak bagi kita menang *merajuk ah*

dan minggu seterusnya setara 1 dan kita kononnya belajar.mak aiii pendidikan jasmani paling susah diikuti dengan sivik kewarganegaraan diikuti dengan bahasa melayu dan biologi.MS, mathematics kita dua kan sama,alolo awak tiru kita ye awak saje je kan nak gedik gedik sama dengan kita alolo sweetnya awak nie malu kita tau,muehehehe. aloh bukan A+ pun =[

7-3-2012
semua kecoh hulu langat banjir masuk berita.alhamamdulillahh hostel tak banjir tapi air tak ade dari pagi sampai malam,memang mencik habis ah. pastu kita degan ramai lagi buad kerja amal,kami kan kelab briged pencinta sungai ! pergi rumah ustazah azizah hsyim dekat dusun tua tolong uztazah bersihkan rumah mana tak banjir rumah ustazah dekat gila dengan sungai.seruis best gila sampai sekarang kaki badan sakit sakit lagi.dah kbye.




No comments:

Post a Comment