selamat hari raya.

assalamualaikum w.b.t
salam lebaran aidilfitri.

ramadhan pon dah pergi tinnggalkan kita esok nak merdeka pulak hari nie hari raya lah kan esok lusa pikir bila masa nak ganti puasa pulak makan tak puas lagi kuih raya tak habis lagi duit raya tak fulus lagi baju raya tak tayang semua lagi ahad kene balik hostel dah isinin kene sekolah tidur tak puas lagi cuti mcm pndek aje tak boleh panjangkan ke?

pepagi sblum subuh lagi dah bngun oke itu tipu jngn percaya langsung.pergi mandi pakai baju raya alolo comel nye oke itu perasan sukati nak percaya ke tak afdhal percaya oke.pastu makan pastu salam peluk cium pastu minta maaf pastu tangkap gambar pastu makan lagi.pastu tak tahu nak raya mane semua sedara jiran kawan balik kampung,kesian tak kesian =[

pastu lepas zohor pergi rumah nenek sedara dkat cheras,eheh kampung die lah.titew nak pergi nak pergi nak raya nak duit raya pastu balik lah.heeee.pastu rumah nenek sedara kita tak ade orng kesian tak lagi,kesian kan kan kan pastu pergi putrajaya raya rumah perdana menteri aje,entah menteri ape aku salam pon tak kenal main senyum aje,konon manis lah tu kan kan kan.jalan bukan main lame ketiak pon dah berpeluh nasib baik bukan aku sorng aje ramai lagi mangsa keadaan mcm aku.the end sorang satu dapat bekas yng berisi kerepek bawang.lagi sekali sila kesian kan.




oke,cukuplah smpai sini lah,rasenye itu sahaje lah.rasenye lah kan malam nie nak study biology lah sbbnye kan lah tak tahu nak beraya mane dah nak text orng orng semua sibuk beraya lah.ye lah orng lain balik kmpng semua sedara dkat sane lah.oke lahthe end,salam
lah.


mintaa maaf lah,nak raya dah nie.

assalamualaikum w.b.t,
ramadhan pergi raya datang,
maka saya nak minta maaf.

sana sini lagu raya aje dengar,kaum ibu pon sibuk dok dkat dapur,anak dedara nie tolong usha aje,heee.bunyi dum dam dum dam pon dah dengar dah.oke si pemain mercun tolong lah main mercun jauh2 dari rumah saya,saya tak suka bunyi mercun,please be kind to me,muka simpati oke.untk perhatian saya hanye main bunga api dan pop pop tu aje,mercun paling bahaye pernah saya main ialah mercun gasing,harap maklum sekian terima kasih.

lari tajuk,degan hati yng tulus dan seikhlas ikhlas yng mungkin saya an-nur syuhada bt amran ingin menyusun sepuluh jari memohon kemaafan kpd kpd mereka2 yng sayang,kenal,rindu dgn saya,heee.and musuh?rasenye tak ade kot,sape tak puas hati meh tngok sape berani nak mengaku,tahu kau kecut perut dngn aku.

untk abah mama dan seberadik,kita nak minta maaf dari atas smpai bawah kaki klau pernah,mmng pernah pon tersakitkan hati tertak dengar kata,termalas nak kemas rumah ter semua salah kita,nak minta maaf sesangat and untk seberadik minta maaf ye,selalu memarah seberadik kalian dan membuli seberadik megepau seberadik sekalian,heee.

untuk kawan2,minta maaf if aku suka sakitkan hati dan meyusahkan dan megumpat dan pukul tampar korang semua.terima kasih sbb sudi kawan dgn orng mcm aku kan kan kan.and minta maaf untuk semua seniors and juniors,4 bestarians and kawan2 lame dkat kajang mahupun nun jauh di selayang tu,minta maaf zahir dan batin kalau tersombong dngn kamu sekalian.

kawan2 di facebooks mahupu kawan yng berzaman dkat myspace tu,eh apa khabar my space ye?sehat ke tak?oke,minta maaf jugak kalau korang im saya tak layan pastu terus dpat tittle sombong,amboi lagi lah saya sombong tau tau.pastu bloggers sekalian rterima kasih sudi flow blog titew,klau ade post yng menyakitkan hati kalian ke pastu tetiba nmpak blog kita same dgn awk ke,bkn nak copycat ye maybe kebetulan je,rasenye kes nie tak ade lagi kan kan kan.

pastu untk kakak dan adik berangkat,saya minta maaf klau tersombong ke tak reply text ke tak senyum ke segala salah lah kan kan,minta maaf tau,kita sayang anda sekalian.pastu untuk muhammad syukri,hye awk!!!titew minta maaf tau selalu cari gaduh dgn awk selalu terusha tajam dgn awk konon nak merajuk lah tu kan kan kan,titew minta maaf tau tau,titew sayang awk.heee.

and untuk semua selamat hari raya maaf zahir dan batin,tolong maafkan saya tau tau tau,kalau tak nak maafkan sudah nanti titew tak nak kawan dgn awk dah.take care di jalan raya and bergembiralah di kampung halaman tau,titew tahun nie raya dkat rumah aje datanglah rumah,titew masak rendang nak tak?oke,assalamualaikum.


cuti merdeka raya!!!

http://data.whicdn.com/images/13900191/couple%2Clove%2Cmusic%2Cphotography%2Cviolin%2Clets%2Cmake%2Cmusic-f98346e5f6ce3d5a09ffd6399ff4ad07_h_large.jpg

facebooks,blogs bagai semua update status pasal raya minta maaf balik kampung bagai,ahad menjelang isnin baru aku update pasal raya,kau sabo bebanyak yo,tahun nie saya tak balik kampung oke.kau jgn tanye kenapakah mengapakah apakah dan segala kah kah kah yng lain.aku tak suka!!!

yeay!!!sekolah cuti sekolah cuti.ekeleh kecoh lah sekolah dorang dah cuti hari khamis dah aku hari jumaat sekolah lagi.almaklumlah nak bagi murid2 berjaya dgn cemerlang dan jayanya,padehal baca yassin pagi tadi tak ade lah rami mane pon kan,persoalan yng berhubungkait dgn konklusinya dimanakah pelajar2 yng lain menyembunyikan diri?
pastu hari nie pulak,semua dok ucap selamat hari raya sana sini,tak ade sorang ke yng nak cakap selamat merdeka.lupakah merdeka 31 august ini?

khamis malam jumaat,kami pelajar asrama ade khatam al-quran,alhamdulillah dapat coklat sorang satu dan pulut kuning berkuahkan telur kari?oke tau itu pelik bunyinya dan rasenye.pastu lepas terawih ade sesi minta maaf,tahun nie tak best lah,tahun dedulu lagi best siap pakai baju kurung lagi.alah comel je aweks2 mase tu balaks2 pon sedap mata memandang.hahaha.

ramadahn pon akan pergi tinggalkan kita,alhamdulillah puasa tahun nie kemungkinan penuh tiada cuti khas dibagi,jeles tak jeles tak girls semuaaa!!!weh,titew rindu lah dkat amani,fathin dgn amily.dkat piena pon rindu jugak,padehal satu sekolah aje lain kelas aje rindu nak beborak dgn die mcm dulu.kesian titew kan kan kan.tadi dekat sekolah pon tak berapa nmpak sngat bayang orng tu.sedih kan kan kan,tambah kesian lah dkat titew.

http://data.whicdn.com/images/13894164/tumblr_lppf4vACH41qa1gu6o1_500_large.jpg

assalamualaikum w.b.t.
keep you smile:)

http://media.onsugar.com/files/ons2/408/4089184/44_2009/5c59d386249d7746_tumblr_ks8hjwA0vY1qzu1fjo1_500.jpg

oke,baru lepas potong bawang mate pon tak hilang pedihlagi.menu berbuka hari ini ialah pak mat oh mat hari ini makan nasi lemak.cadangan yng boleh diguna pakai dan bertambah senduk by an-nur syuhada binti amran.lol!!!hahahaha.

perasan tak dkat wishlist tepi tu,cepatlah perasan kan diri tu.yeay!!!bear domo i got it,ceteke sape bagi dkat titew?teettt,semua salah,mak titew lah bagi dkat titew tau memalam asyik peluk aje domo tu,tak kesah alh die tak besar mane pon,titew tak kaya mcm awk nak beli bear besar besar punya tu.kecik2 aje mampu tau.alhamdulillah.

malam nie balik hostel,sape dah siap peka chemistry nak pinjam nak pinjam.eh,bercerita pasal chemistry nie mmng berchemistry lah.hari jumaat tu kan nak buad peka then ckg. zatur bahagikan kumpulan and ckg ngomong kumpulan yng dibagi nanti smpai akhir tahun.first sngat sedih tak dpat kumpulan dgn ain and second sngat excited bila kumpulan dgn die.oke fine tutup cerita ini dgn seyuman 24 jam :]

rindu tak rindu tak?rindu kan kan kan,angguk bnyak sikit kasi goncang kepala kau tu.miss them very much ♥♥♥

intan adakah kau masih merajuk dgn aku?terbaliklah patut aku yng merajuk dgn kau kan kan kan.tak kesahlah saya minta maaf ye,sedihlah,satu hari tak bertego tau rase mcm sebulan aje tau tak.

hari jalan jalan.

assalamualaikum w.b.t.
dah sepuluh malam teralkhir lah.

cerita hari ini,sila bkk siaran blogger 'n'nur syue' siaran di blog2 lain tiada mahupun ulang tayang ye,cerita ahri ini free saje maka tak seharusnya ade ulang tayang,kalu nak meh bak duit kau dulu.bole?

tadi lepas asar bertolak pergi alamanda,konon jauh sgt lah tu.then terus masuk parkson cari baju kurung,oke tahun ini baju kurungku suci murni bersih lagi memikat,wah!!gitu pulak.oke girlss baju kurung warna putih oke.act,first tyme pakai baju kurung colour putih,sbb klau tngh makan aku tak ingt dunia nanti mula lah itu tumpah lah ini tumpah lah,oke fine aku bkn mcm kau sopan santun bila tngh makan.

pastu lelepak dulu dkat kenny rogers roaster before bkk puasa.hari ini saya dapat ayam besar punya sorang makan oke tiada sharing is caring,sharing is love bebagai nie,rezeki aku,aku yng punya lah.oke bapak gelojoh minah nie babe and after sepuluh minit nak ke tigabelas minit tu ayam yng besar punya tu tak habis jugak.hahahaha.

pastu solat maghrib,wow!!!sumpah ramai gila orng dkat surau tu,ape lah dah tau rami orng buad suaru kecik2 buad lah besar2 sikit.tngah solat orng lalu lalang langgar punggung aku,amboiii bnyak lawa lah kau punya langgar tu.pastu pergi cari kasut pulak.oke dah dpat semua brng terus balik.

then balik,terus mandi dan baud ape yng patut lah kan.dan amat membanggakan tadi buad peka chemistry,siap salin soalan aje lah jawapan haprak nak buad,hahaha.hari jumaat hari tu konon nak bawak balik buku biology dgn harapan nak study yng chpter awal2 tu,tapi harapan tinggal angan2 aje lah,sape tak kenal annur syuhada kan kan.oke smpai sini saje,bubye.

ini tak tipu,baik kau bace.

meh sini nak kongsi cerita sikit,oke ini tak tipu maka ia benar belaka,jgn kau tuduh penulis ini dusta berdosa lah dikau nanti.sumpah cerita ini sedih gila nak mati,alhamdulillah aku masih hidup smpai skrng.ini pon tak tipu,aku nangis bace cerita nie.sumpah tak tipu!!!

credit:http:gadeslurcandy.blogspot.com.

Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha.. OPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die.........

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah..

Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur.. Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.." Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.tk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin.

Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya.Aku mampu merelakan pemergiannya.Tabahkn hatiku Ya Allah.-Al Fatihah.

orang minta tolong,kita tolonglah.

assalamualaikum w.b.t,
kau tak jawab kau dosa,
salam sembilan belas ramadhan.

yeay!!minggu nie titew balik awal sikit sbb adek titew tak pergi sekolah sukati kaki tangan die aje kan tak pergi sekolah,untunhglah adek titew pandai tak mcm titew kurang pandai bkn bodoh ye sayang2 sekalian.

tadi cek shoutmix box tau,pastu ade sorang nie suruh tolong.die tnye mcm mane nak buad blog mcm titew,alah segan pulak titew nak ajar blog titew dah lah tak berape nak lawa ramai lagi yng lawa dari titew punya,tapi tak ape lah bualn yng penuh berkat nie titew tolong lah die jugak,dah dua kali die request,tapi hari tu tak sempat nak buad sbb nak balik hostel dah.



alah,tak reti lah nak ajar.mcm mane ye,blog nie pon jadi mcm skrng pon sbb main edit2 aje,tngok tutorial dkat blog orng.fahimah awk bace aje lah ape yng saya nak tulis nie ye.tak paham nanti tnye lah,insyaallah boleh lah ditolong.hehehe.

1.sign in blog,keluar dashboard kan kan kan.
2.pastu dkat situ bnyak choice,pilihlah DESIGN.
3.dkat design tu perasan tak ade TEMPLATE DESIGNER,tekan lah situ.
4.ade tak die keluar mcm dkat bawah nie:


5.pastu dkat templates pilih lah templates yng mane suka,tapi blogkita nie,kita guna simple template aje.
6.pastu pergi lah dkat background,pilihlah background yng mane suka,adjust width tu ikut suka lah nak lebar mane blog korang.dkat advanced tu tukar2 lah colour die,nak warna pink ke purple ke biru ke,warna korang suka lah kan.

klau header kita buad dkat photoscape aje,tapi kene download dulu lah,kalau ade photoshop ke or ape2 yng boleh diedit tu guna aje lah.
klau tak nak nmpak simple sngt blog tu pergi sini,mcm2 tutorial disediakan,just ikut aje.
oke,done,tu aje kita buad dan hasilnya jadi lah mcm blog skrng nie.hehehe.
sorry,kalau ade yng kurang first tyme mengajar orng nie,malu2 lagi,oke gedik.kalau ade yng kurang ke nak tanye ke silalah komen ye lagi senang wall dkat fb aje.24 jam online fb tu.hahaha.

assalamualaikum w.b.t
salam tigabelas ramadhan.

http://cdnimg.visualizeus.com/thumbs/47/ef/balloons,child,photography,summer,vintage-47efa8ddd8bd515c3f88ee7cedc3f7ae_m.jpg

setakat ini puasa aku penuh lagi tiada cuti diumumkan lagi,alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi.ikutkan perancangan satu hari lepas hari ini makan dkat luar kenny roaster lagi,kau jeles?pastu tak jadi sbb mama kate tunggu gaji minggu depan baru pergi mase tu amek kau kalau nak melantak ikut perut.kau kesah?

mase tu kan titew dapat hadiah dua lagi tau baik tak baik orng tu,mai habak sikit dkat cek nie,hehehe.terima kasih ye awk,awk sngt baik hati mcm saya tau.sbb tu saya sayang awk.hehehehe.

setara dua punye result dah dapat,biology aje belum padehal exam hari first pastu dapat paper paling last.mcm jatuh hati pandang pertama dgn terakhir lah nie,ceh sweet tak?pertama add math aku lulus walaupon E dan pyhsic mendapat tempat di mata dunia iaiu G.kau tahu G untuk GAGAL pertama kali buku record form 4 ade gagal,sedih tak sedih?jawapannye tak sedih pon.oke fine,aku tak ade perasaan.kau kesah?

raya nak dekat satu haprak tak beli lagi.persoalannye adakah aku raya tahun ini?adakah baju raya dua tiga helai pasang semasa aidilfitri nanti?adakah kasut bertukar ganti mcm mcm bulu ketiak bila cukur tumbuh balik.persoalannye lagi apakah kene mengena kasut dgn bulu ketiak?

untittled.

http://26.media.tumblr.com/tumblr_kvjkv0GSMX1qa7bd3o1_500.jpg

hye,selamat tetengahari semua,tadi awk sahur ape?titew tadi sahur naci goreng pastu minum air oren cedap cngt awk nak cikit tak?tak nak ke,rugi tahu tak,tak nak jugak,wek tak nak sudahh.

aku lupa nak sekian maklum kan,tapi ini tak penting pon,mase zaman minggu lepas post entry aku bnyak sgt adelah kalau campur darab bahagi tolak masuk silmutaneous alpha beta dlam tiga ratus berlebih lebih pastu skrng tinggal seratus kelebih aje,jgn tanye knape nnty kau kene cabut gigi.kau nak?

result setara dua baru dpat lima paper,alhamdulillah 3A 1B 1E,kau jgn heran yng E tu bahasa inggeris,maklum saya kan ank org melayu segala bahasa asing kekok sikit nak belajar lidah mcm ular kene belit aje nak sebut slank inngeris tu.wow!!!ayat bajet gila siott.ckp ajelah aku mmng tak pandai bahasa inggeris.

skrng aku memerlukan khidmat seorang yng gagah perkasa untk menaikkan semngat dan kuatkan diri dari segi fizikal dan mental dgn misi dan azam baru.tahu tak kuat nak buad jugak bajet kuat sngt lah tu.eh,sukati eden lah,tak cuba maka tak tahu,jgn nak bnyak tnye aku tarik telinga nanti.

senyum dan tak perlu kate ape2,
buad org lain gelak confirm kita happy.
so,ceriakan dirimu dgn senyuman:)

ramadhan di hostel.

assalamualaikum wbt.
saya minta maaf awk.
senyum itu sedekah.

http://ilightfirecrackers.files.wordpress.com/2010/07/tumblr_l5843ve4ti1qbmz2uo1_500.jpg

sedar tak sedar dah lima hari dah kita menjalani ibadah puasa dan bersamaan lima ramadhan beberapa tahun yg lepas arwah atok saya belah mama saya pergi meninggalkan kami.al-fatihah untuk allahyarham hj sion.selalunya lima ramadhan mak saya mesi buad bubur kacang hijau pastu sedekah dkat jenjiran sbb arwah atok saya dulu suka makan bubur kacang hijau tu,tapi hari nie mak saya tak sempat nak buad sbb kene tunggu adik saya balik pukul 5.30.

drama yg shooting dkat asrama aku tu dah tayang dkat tv,meh lah tngok reramai tiap hari jumaat smpai ahad pukul enam ptg di tv alhijrah.tapi aku tak ade pon berlakon,hari tu nak berlakon dah tapi knpe die tak nak pelakon perempuan penat aku dgn dorang tunggu nak dkat berjam2 pastu tetiba tak nak pulak.

spnjang beramadhan dkat hostel,mmng tak ade kerja lain balik sekolah tidur sampai pukul tiga pastu turun prep sambung tidur balik smpai pukul 4.30 pastu naik sambung tidur balik pukul lima baru bangun pergi solat asar.mmng kedahsyat gila kalau puasa tahap kelembikan mmng terover tahap kesemengatan mmng downover habis.

bila smpai waktu berbuka,mmng tak syiok mcm dkt rumah tapi alhamdulillah perut tak bnyak songeh.bila sampai waktu sahur geliat kemain sbb malas nak korek tahi mata nak lap air liur basi,tapi dgn smngat yg gagah gila aku bangun dan pergi mandi pastu lepas makan sambung tidur dan subuh pon terlajak nak dkat pukul 6.30.

oke aku nak berhenti smpai di sini saje,lutut aku dah lebam sbb tadi main lumba lari sape yg sampai kereta dulu pastu terlanggar pintu kereta apelagi aku menjerit sbb skait lah.