dua minggu punya citer.

panjang punya entry,kau tak nak baca sudah,mcm aku heran sgt kan.

assalamualaikum,
selamat malam.

http://data.whicdn.com/images/7262747/tumblr_lgu8q1dmwZ1qzv4vto1_500_large.jpg?1298075266

hye,lame kan tak nmpak aku update bblog,maklum lah budak berdikari kan jarang balik,eleh padehal baru dua minggu aje,gaya cakap mcm nak setahun aje.ayat berdikari sgt tak boleh blah,tau tekak kau loya bace ayat tu tekak aku pon sesekali rase macam loya,papetah.hahahahaaa.oke,dua minggu dduk tinggalkan rumah macam2 cerita nak citer kan.tak tahu nak start citer yg mane,nak start citer yng tu mcm tak best pulak nak jugak start citer yng nie,eh,mcm keling lah ayat aku.

nie minggu lepas punya citer,kejap kotak memori dah lupa lupa sikit,tngah sebok dok ingat balik ape dah jadi kan.maklum lah kan,aku nie pelupa sikit bnyak sngt ilmu bio,addmath,sej,chmst,pyhsc bebagai semua tu lah dkat kepala otak aku nie,tak ade mase nak ingt benda tak merepek meraban nie kan.hahaha,oke ayat sgt sakit hati mcm ditusuk tusuk kalbu aje.semua maklum 2hb julai hari tu kot,ala sabtu lepas,semua sekolah buad larian satu malaysia,aku tak ade lah semangat sgt nak lari,setakat bajet2 lari konon nak buang segala lemak dkat badan,konon aje lah pastu melantak makan lepas lari,ape faedah aku dpat enth.habak sikit dkat aku nie.

pastu hari ahad tu,hostel perempuan tinggal lapan orang aje,saje aje nak bold kan ayat tu bagi orng tahu ini hostel ke hotel ke rumah tumpangan ke ape ke kan.tapi best jugak,bukan jugak aje gila best lah kan.pepagi bangun dkat kantin asrama makan honeystar dgn susu,mane kenyang kan.pastu minta izin cikgu sambil buad muka kesian nak pergi maple dpan tu,ha!maple?ape tu?oke maple tu kedai mamak dkat depan sekolah aku punya.kira mcm sedara mara aku jugak lah kan.hahahaha,oke itu tipu.dkat sane sumpah sgt hot kami tunggu dkat sejam baru dpat roti canai.padehal akudgn intan aje dua keping sorang yng lain sekeping sorang aje,itu pon lambat,kami datang dulu orng lain dapat dulu,ape citer?tak cukup cantik ke muka kami nie order roti canai makan dkat maple tu.

yng nie minggu nie punya citer.hari khamis tu tetiba ade pengunguman dkat sekolah,lebih kurang mcm nie lah pengunguman die 'kepada pelajar asrama yang mengalami sakit perut sila pergi ke pejabat skrng'.lebih kurang mcm tu lah kan,aku pon pelik lah kan,apehal pulak tetiba kan,pastu berduyun lah budak hostel dtng pejabat tu,konon keracunan makanan lah kan.pastu tak lame lepas tu perut aku pulak yng sakit,amboi,dah lah tngh lapar,maklum puasa sunat syaaban lah katekan,hehehe.memula buad bodoh lah kan,alah peruttu saje nak menghasut aku suruh bukak puasa lah tu dok berdandut dkat perut nie kan.nasib lah iman kuat sikit kan,tahn jugaklah puasa.pastu perut nie makin skait aje,nak berak dkat sekolah tak ade feel kan,tnggu aje lah balik sekolah nnty kan.pastu balik mmng tandas pilihan utama.

pastu kan sekolah aku femes kau tahu,,sekali dgn asrama femes sekali tau,maklum ade shooting dkat sekolah aku,pastu asrama lelaki.punya lah percaya ade aaron aziz berlakon nie ckg saat punya citer lah nie,asal kereta masuk aje dkat hostel malam tu,punya lah pikir aaron keluar kereta tu kan.pastu kan aku punya lah mengharap tetiba die panggil budak asrama ke kalau tak semua sikit pon jadilah akn yg penting aku tergolong sekali lah kan suruh jadi pembantu tambahan dkat lakonan tu kan,dapat tayang muka sikit dkat tv pon jadi lah,dari tak kan,saje nak femes kejap padehal nnty orng tak tngok pon.nnati bulan puasa tngok lah citer tu,dkat tv al-hijrah tak silap tajuk citer tu puasa dan asrama kot.ala,lebih kurang mcm gitu lah kan.

pastu hari nie mmng best lah kan,masuk kelas sejam aje belajar chemist,lepas bace yassin ade ceramah israk mikraj smpai lah rehat,pastu budak asrama kene tunggu kejap.kene isi borang kesihatan tu pasal ape kami makan rabu pagi smpai khamis pagi.konon nak soal selidik lah kan ape punca punca kami sakit perut,makan ape,minum ape semua lah kan.err,oke penat lah taip pepanjang nie.nnty ade idea lagi aku update lagi oke.babai.wasalam.

No comments:

Post a Comment