selamat datang ramadhan.

http://media.tumblr.com/tumblr_l6yxo9cg2a1qc3bwz.jpg

hye selamat datang ramadhan selamat berambus setan setan durjana sekalian.hahahahaha gelak jahat semua oke pandai.esok nak puasa sudah malam nie kene melantak banyak banyak segala makanan dakt peti ais kene habiskan sbb esok tengahari confirm melangok dkat peti ais tengok air oren,apple mcm tngah jadi setan dok panggil suruh bukak penutup tu.

pastu lepas dok melangok dkat peti ais dok ke hulur hilir tengok jam punggung tu tak reti2 nak dduk diam ke?

tetiba teringat zaman puasa kecik kecik dulu,tak ade lah kecik sngat dalam jangak masa darjah empat dulu,zaman comel comel kucing lagi,*perasan gila!masa tu kan hari minggu,hari yng penuh mendamaikan lagi mententeramkan otak.mastu tengahari tempat di dapur berhadapan dgn peti ais.masa tu haus gila pastu bkk peti ais ade air sejuk alamak nafsu melonjak nak minum,pastu tanpa pikir panjang line clear babeh terus minum air babe.rock tak rock.

pastu mak saya tanye kpd adik beradik saya,pusa lagi tak dgn yakin tanpa bersalahnye terus ckp puasa lagi.terus tahun itu dgn rasmi puasa saya penuh,padehal dah dua kali saya buad mcm tu.tak ape lah masa tu belom akil baligh lagi,kira halal aje lah puasa tu tak payah nak ganti2 nye.tapi skrng bila nak buad mcm tu mesti tak boleh kan,maklum dah akil baligh kalau buad mesti dosa pastu kene ganti puasa.sampai skrng mak saya tak tahu pon pasal nie,semua org tak tahu baru hari nie org tahu.hehehe.

selamat berpuasa,selamat beramadhan,selamat kuatkan nafsu.

hari ini habiskan duit.


haioo,oke hari nie pepagi buta dah bangun,oke tipu padehal bangun pukul lapan nak dkat pukul sembilan hampir dgn pukul sepuluh pagi ingt nak sambung sampai sebelas ke duabelas ke tapi mama saya dah jerit suruh bangun suruh jemur kain,pedehal tak jemur pon terus menghadap komputer.saya tahu saya anak yang baik maka saya jadi mc tu.hahaha,mmng statement minta kaki mak saya saiz lapan woo.

pastu pergi mandi,tak payah tanye aku mandi mcm mane,mmng minta kaki satu set dgn kasut high heels setinggi lima inci,kau ado?pastu dok pilih nak pakai baju ape,nak pakai shawl ape,nak pakai deoderen ape,semua bnda nak kene pikir,yes,ini namenye hidup kalau tak pikir baik tak payah hidup,mcm org bodoh aje buad something.bukan nie nak citer,tadi mama ajak pergi alamanda.oke kaki tngh sakit,tu lah kau gatal sgt nak pakai kasut tinggi2 dah lah bnyak kali terpelecot,pastu kan saya hampir tersalah masuk tandas,ingt tu tandas perempuan nasib baik tersalah aje bukan salah lagi,tak reti2 nak malu ke?

maklum mak saya belanja aje semua bnda,ape kau nak amek angkut semua bawak masuk kereta.maka dgn itu saya borong dua novel 40 hinggit,satu shawl 20 hinggit,satu baju 80 hinggit,satu kadigen 70 hingit.oke,cukuplah tu,tak payah nak lebih sgt lah kan,kau tu dduk hostel nak keluar rumah mcm nak pergi paris aje bila dah keluar mmng tak ingat dunia semua benda nak borong ingat pasar malam ke.oke,jgn salah kan ibu yang mengandung.oke pedulikan statement tak penting.


i love you mama.
maka dgn itu,saya nak ucapakan ribuan terima kasih kpd org yng mengeluarkan duit,org yng mensponsor kami adik beradik hari ini,org yng melayan karenah saya nak ini nak itu nak sana nak yang situ pulak.pastu membelanja kami makan kenny roasters dan baskin robins tiga scoops empat orng makan pastu ape lagi ye.tidak kisahlah ape lagi yang penting terima kasih mama,i love you you gitu lah cium sikit,muahmuahhh.

setara dua.

assalamualaikum dan selamat malam.
saya indu awak.

http://2.bp.blogspot.com/-bqx23cdSuFo/TY4GWNspUhI/AAAAAAAAByQ/PER0lwadm_o/s1600/tumblr_linxt5fV4s1qbjt25o1_500.jpg

skrng online fb semua status pasal bola.malaysia kalah,tak ape lah bukan ezeki kot,nest time cuba lagi oke.oke,status paling hangat skrg semua ckp pasal players singapore,sikit sikit ank jatuh saje nak delaykan masa.oke,kerja aku like like aje status org mcm tu.untunglah org mcm aku tak fanatik sgt bola nie,kalau tak mmng lagi dahsyat aku buad dari dorang tau.jgn heran knpe aku di rumah padehal patot dkat hostel sdg nyenyak tidur sambil mimpi yg sweet2 aje.oke,untuk pengetahuan ramai,asrama saya tak ade air tiga hari,mmng kuat sgt tulang aku nak angkut baldi pagi petang malam dari kolah ke tandas yng tak smpai 20 meter.

oke,esok last paper setara dua paper add math and chemist.alhamdulillah log yg menyakitkan hati mula2 dulu mmng meyakitkan jiwa raga tapi skrng boleh lah kata menyukakan jiwa raga nie sikit kan.hari rabu hari tu exam bm,bio and math..oke,bm paling susah ape ayat aku buad pon aku tak tahu mcm bukan org melayu aje ayat aku.bio and math,boleh lah jawab dari tak boleh langsung kan.pastu hari khamis exam bi,sejarah,pyhsic dgn agame.suka sangat jawab pyhsic,kalau lulus tu mmng nasib aku aje lah,kalau gagal pon mcm tak heran sgt kot,dlm 40 soalan tak sampai 15 soalan aku paham.esei mmng main hentam keromo ajelah,sukati sukati aku aje jawab soalan mcm tu,tanye lain jawab lain,ape die nak pon satu aku tak paham.and wish me luck for add math and chemist.

oke,continue post hari nie dgn semalam,punyalah malas nak click new post sampai sanggup click edit post.alah benda yng sepesen aje nak tulis,tak payah nak membazir page sgt lah kan.hidup kene berjimat cermat,oke ini kedekut tahap tahi hidung masin.ini aku pelik knpe org ckp tahi hidung masin,mereke pernah rase ke tahi hidung tu,mmng rase die masin eh.oke,continue,tadi exam add math dg chemist.knpe add math bnyak keluar indices,mmng haram lah nak study indices,punya lah tunggu soalan log yg bertimbun padehal keluar empat je kot,mmng rase nak bako aje kertas tu.buad pertama kalinye chemistry susah nak jawab,esei aku merepek merapu lagi merabankan,cikgu pepahamkan sendiri lah ye ape saya jawab.

our journey:kelantan.

saya sayang awak*tetiba kan.

oke ini bukan point nak cerita.firs seklai nak bagi tahu,duti saya tak bnyak habis bwak 180 ringgit je skrng tinggal 100 ringgit aje,tngok betape menjimat cermat ye saya belanja padehal kedekut nak guna duit,sibuk berjalan membasah kan ketiak and saya nak bagi tahu sikit suara saya skrng sebijik mcm penyanyi rock ,siap entah pinjam suara aku nie pergi bawak konsert kan.tolonglah!!!saya nak suara saya balik.

first day
kami bertolak pukul 10 mlm kot,mmng dsduk dlm bas aje mlm tu megebaskan punggung pastu pak cik driver pasang citer kl gangster dgn sekali lagi cinta.oke,aku tak boleh tidur pukul 4.30 pagi baru tidur dgn dduk sblh tingkapnye mmng mcm2 spesies hantu aku dah pikir takut tetiba ke die ketuk tingkap,nasib baik ade peneman setia dkat alam handphone kan.pastu pukul 6.30 pagi baru smpai kuala krai.

second day.



memula kami pergi sekolah sains apetah name die dkat kota bahru pastu pergi merasmikan ape tah,mmng kerja die ckp pasal si rosmah aje,bertambah dosa aku dngr org mengumpat.pastu pergi nordin's batik tngok org buad batik tngk org beli batik beli itu lah ini lah.pastu pegi pasar khadijah,ini mmng polak,kau tahu ade budak2 lah lkan,pergi minta derma secara paksaamn ade yg smpai kene kejar,ade ke satu yassin yg kecik tiga ringgit,aku bagi seringgit tak nak,dah lah paksa.apelah.pastu pergi pantai cahaya bulan kononye dah berangan dduk chalet tepi pantai kononye nye lah tup tup dduk rumah tumpangan aje,ala yg bawah rumah tu kedai atas baru bilik,nasib baik lah kau berhawa dingin gitu.pastu mlm pergi wakaf chek yeh,oke tyme nie mmng tak kedekut duit alah setakat beli aju 26 ringgit aje pastu beli swal 10 ringgit mmng kedekut sgt lah kan,aku tngk org lain semua tiga empat plastik bawak aku dua palstik kecik aje.




third day.
ini last day kami dkat kelatan,pukul 11 mcm tu pergi rantau panjang,oke saya beli satu baju lagi setakat 23 ringgit aje,pastu beli keropok empat lima ringgit,belnaja intan untuk birthday die esok,pastu beli jam 10 ringgit aku tngok pagi tadi daha habis bateri dah,mmng polak lah,nak aje campak jam tu dah alh berebut jam tu dgn intan,untunglah intan tak amek jam bengong tu membazir duit aje.oke,shiopping smpai pukul 2 ptg,pastu pergi masjid beijing,mmng taklimat die kutuk rosmah aje kan,aku pon tak paham,nasib baik lah aku tak smngat politik sgt.then,dlm perjalan balik tngok citer damping malam dgn karak,mmng berani sgt lah aku tngok citer mcm tu,berapa ribu spesies hantu dah dkat kepala hotak aku nie,pastu smpai sekolah pukul 4.30 pagi,alhamdulillah semua selamat sampai.

oke,kelantan ke ape budak minta sedekah ke ape ke,setara 2 tetap 27hb,tak reti2 nak menghadap buku lagi,24 jam facebook lah blogger lah itu lah ini lah.

tiga hari dalam satu hari.

assalamualaikum w.b.t,
selamat malam.
oke hari nie pepagai lagi semangat bangun nak pergi sekolah padehal baru tidur sejam,kalau pergi sekolah pon bukan masuk acara sukan ke kesenian ke jage kedai ke tapi semangat bukan main.oke,hari nie sekolahku buat tiga hari dalam satu hari.ape tu?act,tak ade pape pon saje bagi gempak lah konon kan.ade hari keusahawanan,hari kesenian and hari kesukanan,eh main tibai aku aje hari kesukanan kan,ala lebih kurang lah tu yng penting dorang main sukan.aku pergi sekolah pepagi lagi cari breakfast,mane taknye smapai sekolahterus cari tandas padehal dkat nanding perut dah mcm nak terburai dok tahan tahan.pastu masuk dewan tengok hari kesenian,tengok die aje buad persembahan konon nak bagi semangat lah nie,baik ke tak baik aku nie.pastu nak tengok tayangan dah dpat green light menyala nyala lagi dari mama,pastu tak jadi:( penat penat aje aku excited tau.tak ape lah yng penting kita dapat coklat besar punya tau.hehehe jeles tak jeles.dah tak ade keje nak buad dah kan mmng menghabiskan duit dkat gerai lah,padehal perut dah mcm tong dok sumbat mihun,apple coklat,karipap and etc.pastu pukul dua baru balik,pastu pergi tesco melntak dkat pizza pulak.oke,misi saya skrng,menggemukkan muka,sbb org ckp muka saya cengkung.mcm mane nak gemukkan muka aje?dorang ckp mesti makan bnyak,eh,nnty badan pon gemuk lah kan.pastu mama saya bilang bila makan tahan nafas biar segala lemak lemak naik dkat muka,oke nmpak sngt tips tak boleh pakai.

satuenamtujuh.

assalamualaikum.
mulakan dgn seyuman :)

http://data.whicdn.com/images/3420738/tumblr_l78v1bASOR1qbups3o1_500_thumb.jpg?1282063340

heyy,hei hari enambelastujuh lah.oke sukasukasgtsgt*gedik.tngok tepi blog tu scrool sikit mouse korang ke bawah,tak bnyak sikit aje dgn sekali scroll gitu tau,sure tak sakit tangan korang tu.hehehe,oke already two years with you and thank you make my life colourful gitu kan.oke lah i love you and love 160709.muah sikit.hehehe.

dua minggu punya citer.

panjang punya entry,kau tak nak baca sudah,mcm aku heran sgt kan.

assalamualaikum,
selamat malam.

http://data.whicdn.com/images/7262747/tumblr_lgu8q1dmwZ1qzv4vto1_500_large.jpg?1298075266

hye,lame kan tak nmpak aku update bblog,maklum lah budak berdikari kan jarang balik,eleh padehal baru dua minggu aje,gaya cakap mcm nak setahun aje.ayat berdikari sgt tak boleh blah,tau tekak kau loya bace ayat tu tekak aku pon sesekali rase macam loya,papetah.hahahahaaa.oke,dua minggu dduk tinggalkan rumah macam2 cerita nak citer kan.tak tahu nak start citer yg mane,nak start citer yng tu mcm tak best pulak nak jugak start citer yng nie,eh,mcm keling lah ayat aku.

nie minggu lepas punya citer,kejap kotak memori dah lupa lupa sikit,tngah sebok dok ingat balik ape dah jadi kan.maklum lah kan,aku nie pelupa sikit bnyak sngt ilmu bio,addmath,sej,chmst,pyhsc bebagai semua tu lah dkat kepala otak aku nie,tak ade mase nak ingt benda tak merepek meraban nie kan.hahaha,oke ayat sgt sakit hati mcm ditusuk tusuk kalbu aje.semua maklum 2hb julai hari tu kot,ala sabtu lepas,semua sekolah buad larian satu malaysia,aku tak ade lah semangat sgt nak lari,setakat bajet2 lari konon nak buang segala lemak dkat badan,konon aje lah pastu melantak makan lepas lari,ape faedah aku dpat enth.habak sikit dkat aku nie.

pastu hari ahad tu,hostel perempuan tinggal lapan orang aje,saje aje nak bold kan ayat tu bagi orng tahu ini hostel ke hotel ke rumah tumpangan ke ape ke kan.tapi best jugak,bukan jugak aje gila best lah kan.pepagi bangun dkat kantin asrama makan honeystar dgn susu,mane kenyang kan.pastu minta izin cikgu sambil buad muka kesian nak pergi maple dpan tu,ha!maple?ape tu?oke maple tu kedai mamak dkat depan sekolah aku punya.kira mcm sedara mara aku jugak lah kan.hahahaha,oke itu tipu.dkat sane sumpah sgt hot kami tunggu dkat sejam baru dpat roti canai.padehal akudgn intan aje dua keping sorang yng lain sekeping sorang aje,itu pon lambat,kami datang dulu orng lain dapat dulu,ape citer?tak cukup cantik ke muka kami nie order roti canai makan dkat maple tu.

yng nie minggu nie punya citer.hari khamis tu tetiba ade pengunguman dkat sekolah,lebih kurang mcm nie lah pengunguman die 'kepada pelajar asrama yang mengalami sakit perut sila pergi ke pejabat skrng'.lebih kurang mcm tu lah kan,aku pon pelik lah kan,apehal pulak tetiba kan,pastu berduyun lah budak hostel dtng pejabat tu,konon keracunan makanan lah kan.pastu tak lame lepas tu perut aku pulak yng sakit,amboi,dah lah tngh lapar,maklum puasa sunat syaaban lah katekan,hehehe.memula buad bodoh lah kan,alah peruttu saje nak menghasut aku suruh bukak puasa lah tu dok berdandut dkat perut nie kan.nasib lah iman kuat sikit kan,tahn jugaklah puasa.pastu perut nie makin skait aje,nak berak dkat sekolah tak ade feel kan,tnggu aje lah balik sekolah nnty kan.pastu balik mmng tandas pilihan utama.

pastu kan sekolah aku femes kau tahu,,sekali dgn asrama femes sekali tau,maklum ade shooting dkat sekolah aku,pastu asrama lelaki.punya lah percaya ade aaron aziz berlakon nie ckg saat punya citer lah nie,asal kereta masuk aje dkat hostel malam tu,punya lah pikir aaron keluar kereta tu kan.pastu kan aku punya lah mengharap tetiba die panggil budak asrama ke kalau tak semua sikit pon jadilah akn yg penting aku tergolong sekali lah kan suruh jadi pembantu tambahan dkat lakonan tu kan,dapat tayang muka sikit dkat tv pon jadi lah,dari tak kan,saje nak femes kejap padehal nnty orng tak tngok pon.nnati bulan puasa tngok lah citer tu,dkat tv al-hijrah tak silap tajuk citer tu puasa dan asrama kot.ala,lebih kurang mcm gitu lah kan.

pastu hari nie mmng best lah kan,masuk kelas sejam aje belajar chemist,lepas bace yassin ade ceramah israk mikraj smpai lah rehat,pastu budak asrama kene tunggu kejap.kene isi borang kesihatan tu pasal ape kami makan rabu pagi smpai khamis pagi.konon nak soal selidik lah kan ape punca punca kami sakit perut,makan ape,minum ape semua lah kan.err,oke penat lah taip pepanjang nie.nnty ade idea lagi aku update lagi oke.babai.wasalam.