boleh tak nak terbang skrng.

hyee awak,aiyoo knpe buad muka mcm tu,jgn pelik maa,saya tak keluar hostel lagi lah,awk ingt saya up to date blog memalam nie,dah kelaur hostel lah ye tak pon fly pergi kedai mamak dkat mane2 pastu tetiba boleh online.saya budak baik lah,ayat mcm perli aje kan,maaf jika terase ye.act,tak balik hostellagi dari hari sabtu tu dduk dkat rumah aje,buad persiapan nak kahwin,tempah baju kahwin,pikir tema yng grand2 nak kahwin nnty,nak buad dkat mane ye,hotel eh tak pon dkat taman ke,hahaha,oke itu gatal nak mampuih tahap miang daun lidah buayadkat rumah lame aku dulu.

oke,sumpah rase mcm nak ade kepak skrng mcm cerita fairytale tu,alolo mesti cantik kan aku tyme tu comel comel aje tayang kepak sana sini.hahahah perasan nak mampuih betol.hoho,aku nak balik hostel skrng bole?mesti tyme nie dorang tngh prep dkat sekolah tadi mesti belajar add math dah lah dah masuk chpter yg susah sesuka hati aku aje tak nak pergi sekolah,mesti dorang dah dpat nom kan agak2 aku nom berape ye dkat kelas,nom 1 ke?oke,berangan aje lebih tu.itulah,semalam tidur lambat lagi,then bila bngun pening kepala dah lah mmng tngah selsema,hingus meleleh aje nie mcm bebudak satu tiga tahun aje.

tetiba rindu nak dduk sebelah ain dkat sekolah,tetiba rindu org yg hulur roti tyme mkn malam,tetiba rindu nak tngok orng angau memalam,tetiba rindu nak dpat surat adek,tetiba rindu nak main mate dgn awak,tetiba rindu nak itu,tetiba rindu nak ini semua tetiba nak rindu kan.tetiba rase mcm nak makan beradab balik nak settings2 balik bnda yng jadi semua tu supaya tak jadi.biar semua org happy ending aje,ceh,padehal semua org happy ending aje aku je yg tersasar jalan masuk salah lorong sad ending.tu lah bace papan tanda tak betol,maklum lah power mata saya dah bertambah.hahahaha.

http://26.media.tumblr.com/tumblr_lmt2rzsmYk1qb2weso1_500.jpg


night achivement award.

oke,dipendekkan cerita malas nak cerita pnjng2.tapi usha gambar dkat atas niel lelame sikit lah,hahaha:)bukan yang baju hijau pakai songkok tu yg belakng sikit tu,yg comel comel gitu,hahaha,itu perasan kan diri skjap aje,tak kan tak boleh kan,oke dah,jgn nak lelame sngt,cungkil biji mata tu kang.

malam semalam kan kami bebudak hostel buad makan beradab,yg bertemakan night achievement award.best lah jugk sbb dapat jumpe dorang alysha je tak ade kan,klau tak complete batch kita kan.pastujadi pengacara majlis dgn die,hehehe :].pastu bnyak pulak lah camera kan sibuk amek gambar kami tyme2 tu jugak,hahaha,oke itu gedik tak boleh cerita lebih2 lah kan rahsia kami berdua.acehhh.


pastu malam lepak musolla,tidur nak dkat pukul tiga kot,atien,kau tak habis lagi dgr citer aku,borak dgn arul aje,sedih tahu tak.tak ape lah bagi canlah nak lepaskan rindu nnty jauh2 angau pulak kan.hahaha.

nak usha bebanyak lagi gambar sila tekan sini ye,nnty komen2 sekali like2 sekali oke.muahmuah.hehehe.oke nie gambar bebudak junior aku,nmpk sgt aku lagi tua dari dornag kan.act,next picture nie gamabr bebudak menari,maklum dorang nak jugak tngkp gambar dgn guru dorang nie kan,hahaha,padehal aku yg nak,muka tak malu langsung.

thanks korang datang malam tu,maaf kalau ade kurang sikit kan.sumpah best gila malam tu gelak same same,lame kot tak mcm tu kan best kalau alysha ade,sumpah tak tidur malam tu kot,even mood mcm berduka lara aje mlm tu kan,oke ayat 'berduka lara' sngt geli,hehehe,and last word sayang korang gila sangat lah :)

sana sini baju free aje.

haiiioo,saya rindu awak lah,mcm setahun tak jumpa awak tau tak.hehehe.saya kan dah smpai rumah dah baru aje smpai esok balik hostel dah,sumpah sgt penat nie menaip pon mata sengguk2 aje mcm nyanyi lagu angguk2 geleng2 aje.tapi meyemangatkan mata dan kudrat untuk mengup to date kan blog yg tersayang muahmuah sikit.hahaha.oke,nie nak ngomong pasal result mid year,firstly,alhamdulillah tak ade gagal langsung sngat teruja lagi excited gitu padehal A 3 aje.gred A smpai E ade yng E tu pon nak menempah kpd G dah.tak ape setara ade lagi nnty tolong tambah A bnyak bnyak sikit,sape nak tolong,hehehe awaklah kan. ♥.

this week sngt busy,ceh mcm org terhormat je gayenye kan.ye lah mane taknye malam ajar budak menari klau ade reheasel for makan beradab kene lah practice jadi mc kan,tahu tak mc tu ape,alah yg pengacara majlis tu,hahaha excited gitu mentang2 kita same same jadi mc kan,hehehehe oke itu gedik.then,prep ptg mmng malas lah kan nak sentuh buku bawak buku keluar aje dari bag kira oke aku sentuh buku tu tau,cume tak buad aje tak adelah teruk sgt kan.

jumaat,24/6/2011.

firstly,happy birthday to syakhira,may allah bless you and good luck in your life,sgt jeles bila kau dapat bear domo tu nasib baik tak besar kan kalau tak mmng merajuk dgn kau sebukan.haha papetah.oke tyme nie saya tak pergi sekolah,yey!!!!kami pergi lawatan dekat syabas,alah yang loji tu kan,sgt boring dkat sane tak baud ape pon dduk aje,nasib baik makan sedap tau.kami dgn semanagt yg membara bara gitu pepagi lah dah pakai baju syabas tu ade lagi semangat dah pakai topi oren syabas tu dah,untuk pengetahuan lanjut saya tak tergolong di dlm org yg pakai topi oren pepagi tu oke.harap maklum.maaf tak ade bnyak gambar nak ditayang.

sabtu,25/6/2011.
seawal 6.30 pagi dah bertolak bayangkan malam tu nak dkat pukul tiga baru bngun,oke kami pergi taman tasik cempaka dkat bagi,alah dkat sgt dngn rumah saya ikutkan hati smpai aje pukul tujuh lebih tu nak je balik jalan kaki.oke dkat sane dpat baju free lagi.paling best jumpe tiga org kawan aku,tapi yg lagi sorang tu biase2 aje tapi yg dua org tu mmng geng lah kan sekolah rendah dulu,ternyata aku lagi tinggi dari dorang padehal dulu aku sgt pendek tinggi aku dulu 148cm aje dorang tyme tu dah 150 lebih2 lah kan.pastu kami ade road safety walk,sumpah penat nak mati dah lah mengantuk kaki pon dah tak terlarat dah nak jalan.


bubye holidaay

hari nie dah habis holiday dah,and ptng nie balik ostel,oke barang tak packing lagi baju tak gosok lagi stokin,baju,seluar segala barang2 kecik tu tak cari lagi.tak kesah lah baru pukul 2.30 belum pukul lima lagi tak payah nak kabut gopah gapah bagai kan.lepas nie sibuk dgn makan beradab,oke mcm terlibat aje.hahahaha,itu tipu oke.hope nnty ramai lah dtg kan jgn lah setakat dua tiga org je and jgn lah kedekut sgt jemput 6A ke atas je PMR tu ,sekolah kan kaya jemput lah semua org nie nnty brape org je dtg,kami nak jumpa alysha,wawa.amily,nnty pujuk mummy dgn daddy kau tau 3 bulan tak jumpa kau dah,naik gila aku nie.kalau mummy daddy kau tak kasi suruh AN kau pujuk kan tau,ape lah tak restu AN dgn kau bukan main hensem,kacak pandai tolak mcm tu aje ape lah.tetiba kan saya sakit perut semua pasal sambal malam semalam dah sape suruh melantak bebanyak kan.oke padan muka aku dah berapa kali ulang alik asyik pergi tandas,oke alasan saya kukuh sgt kalau tak nak balik hostel hari nie,boleh ye warden.hehehe.oke gtg nak dkat pukul tiga mandi tak lagi,brng lagi nak cari nak packing nak gosok.and jgn lupa esok sekolah oke.babai.i love you.

and thanks to followers sekalian misi cuti sekolah tercapai 400 followers.terima kasih lagi2 followers ke 400 tu muahmuah sikit.hehehe.


miss this moment.

oke tadi tetiba rase nak bkk pendrive lame tak menengok gambar2 dkat dlm tu tngok gambar mase saye form one smpai skrng perubahan yg amat lagi2 perempuan kan dari segi tudung dulu pakai tudung asal siap aje skrng semua dah cun melecun dah pakai tudung pantang ade gelembung2 sikit dulu tak heran langsung pon mcm pandang separuh mata aje.tapi tadi tngok pendrive gambar mase form one tak ade tak tahu mane menghilang entah.sumpah rindu sangat dekat dorang skrg tinggal enam org je bila nak kumpul mcm dulu2.tak rindu aku ke ha.





oke sgt rindu dkat dorang,now hostel batch form mcm sunyi je kalau gelak pon enam org je mane best tak gegar kalau dulu sorang gelak semua gelak pastu ade perjumpaan je mesti kita kene marah,alah baik satu hari aje kan pastu ape kesah nak marah,marah lah kami tutup telinga je.tahun lepas batch kita paling dibenci gila lah dgn senior smpai sorang2 tulis dkat blog itu lah ini lah jgn tu lah jgn nie lah semua bnda tak puas hati lah maklumlah kami bebudak dah merdeka dari PMR semua nak tunjuk lagak ngeri masing2.itu dulu lah skrng tak dah,kami dah baik maklum tinggal enam orang je mane boleh nak tunjuk action dah.



i miss them so much.♥♥♥

feel like you.


hiiooo,kita jumpa lagi kan,kau bosan jngn bace oke bkk terus new tab tak pon new window lagi bagus kau tekan butang pangkah yg warna merah itu oke,saya dah ajar pepandai lah awak amalkan.sekali lagi malam nie mood ting tong ting tong mcm ape je kan setiap malam nak ting tong ting tong dgn aku ingt aku nie tamat permainan perasaan ape senang2 gitu je nak buad.main tendang2 bola then masuk goal pastu bawak bola keluar main tendang2 lagi then masuk goal semua jerit yey!!!!tak pon budak kecik tngah lari lari sibuk dok berebut buaian,then bila dah dapat suka buai laju2 tinggi2 aku tahu aku tak boleh mcm tu lagi bila dkat taman permainan nmpak sgt aku tak matang dari jasmani dan intelek,and lagi satu aku mmng tak pergi taman permainan dah,sumpah tak tipu.

sorry pyka,sys tak reply text kamu,mood mcm ting tong saje kan lagi pon kredit belum meningkat lagi makin menurun je bila tekan *122# tu,nnty dah meningkat sys text kamu oke budak kecik,nmpak tak sys buad promise nie.hehehehehe .oke,tetiba saya teringat adek angkat saya,ape cerita die skrg?die rindu aku tak?name je satu sekolah tapi nak jumpa mcm aku dgn die duduk 900 km je padehal kelas atas bawah aje.oke,fine saya rindu nak rapat dgn die mase die form one dulu,sumpah tak tipu aku rindu gila.oke, bai.faridah
hopefully,tomorrow tak ade line maxis mcm bodoh aje.

^_^

assalamualaikum.
kau tak jawab kau dosa.

oke,malam masih muda so uoolsss dekat luar sane leklu nak karoeke ke makan kedai mamak ke usha awek2 cun balak2 hensem ke dkat luar sane.tambahan lelaki yg miang daun keladi sampai tahap semaksima mungkin mesti lah usha awek2 cun dari atas turun smpai bawah then dari bawah smpai atas sambil2 tu sweet sikit baru nmpak kegentleman kan ape barang muka macho awek tak keliling pinggang kan.bila sorang awek lari sparepart kan ade bila semua awek lari alah tak ape aku petik jari semua awek dtg dkat aku.poyos tak poyos kan.sumpah tak suka lelaki mcm nie kan.tetiba emo pulak kan,padehal tak ade kene mengena pon kan.

lately nie MALAS sngt nak update blog,tak cm dulu2 kengkadang satu hari smpai dua post aku sumbat sekali kan entah tetiba cuti nie mcm pelik bin sngt je nak taip panjang2 kan.ouh gushh knape dgn aku dah lah cuti nie buad kerja semua tak berfaedah tak menjana minda apetah lagi idea kan.asyik makan tido makan tido makan tido dan finally lemak yg tak berfaedah pon mula lah nak gedik2 dkat badan aku kan.aku jentik sekor2 baru tahu.

oke,tetiba malam nie tak ade mood,rase nak marah nak tumbuk nak tendang nak pukul nak sepak terajang je dkat semua org.kesian aben mayudin kene marah je dgn aku kan.tu lah kau jgn buad lawak tyme aku tak ade mood nak aje sepak terajang kau tyme tadi,nasib baik kau tak ade depan mata aku kalau tak aku cekik2 smpai kau stop panggil aku gemok.kau sebot lagi sekali aku tak nak kawan kau dah.aku kan kan kawan terbaik kau kan kan kan.sanggup ke kau bila aku tak nak kawan kau.hehehehe:]

selalu kan malam2 macam nie saya mesti tngah syiok2 tidur smpai msg masuk ke miscall berpuluh puluh kali ke mesti tak dengar punya telinga saya kan kebal bila malam2 mcm nie.oke aku tahu kau baru tahu,meh aku dah bagi tahu dah kan jgn nak bnyak bunyi oke,tngah tak ade mood nie nnty sorang2 kene sekeh dgn aku.kau nak?.tetiba malam nie saya tak boleh tidur,smua sbb dah tidur tiga jam lebih tengahari tadi.oke fine,saya tahu saya anak dara PEMALAS.ape kene mengena dngn kau.

tadi kan aku tngok af.what?erul keluar,dush dush bagi lah die masuk balik tngk tak tadi dekat stage bila aznil dah sebut nama die die dah buad sujud syukur dah ingt die masuk final kan.aku pulak yg simpati lagi menyimpati tngok die mcm tu tadi.oke,siapa suruh kau tak undi kan.
i love you,S ♥♥♥

lari pergi melaka.

hoi,kau tahu tak kajang tiga hari tak ade air,teruk kan bayangkan mcm mane nak masak,nak mandi,nak berak nak kencing nak semua semua benda tu lah kan.tapi family saya kan bijak bestari lagi celik dek akal kan.kami lari pergi melaka meh dngar cerita aku.oke,bngun pagi2 hanya gosok gigi basuh muka bertemanakan air mineral yg mak aku beli satu kotak aje,then pergi melaka oke,semua dlm kereta tu TAK MANDI kami wangi2 pon pakai minyak wangi setengah botol oke.mmng sengaja nak bagi tahu org melaka yg kajang tak ade air biar dorang bau kewangian kami kan.hahaha.then,dah smpai hotel sumpah mandi puas puas gila mcm org tak mandi satu tahun padehal baru tak mandi pagi je kan saje nak hiperbola di situ.


oke,pergi sane tak bnyak jalan jalan pon,semata mata lari sbb rumah tak ade air kan.semua adek beradik saya main go kart,saye je tak.sumpah aku takut main go kart tu aku tngok dorang main po naik meremang bulu ketiak kau kan.sumpah ikutkan hati mmng nak amin ank sgt2,tapi sbb satu kes nie lah punca segalanya.cerita mcm nie,adelah dlm due ke tiga tahun lepas kami pergi genting,then kami main bumper car,alah yg kereta langgar2 tu,aku nie punyalah excited kan main kan,tup2 tngh main nie kereta tu berhenti je,tyme tu lah org asyik langgar aku je,polak tak polak.start situ aku tak nak main segala permainan mcm kereta nie.sial gelak untk aku.hahhahaa

nampak tak ape dkat atas tu,cepat lah nampak,cepatlah nampak.bukak sikit mata tu luas luas seluas alam nie ha.yey!!!saya ade bag domo dah.tak sia2 ajak abah pergi shopping dkat dataran pahlawan erk,bnyak gila barang domo mata dah rambang nak pilih nie,ikutkan hati nak bawak balik je segala barang domo dkat kedai tu kan.ingt nak beli bear die tau,yg kecik je dah 40 ringgit,mahal tak mahal yg besar tu mahu 90 ringgit kot,saya kan ank yg baik lain kali lah beli bear tu kan nak beli yg kecik tak best pulak buad tidur nak golek golek kan.hehehe.jadi saya beli bag and chain aje lah.tak kesah lah,aida,awak jgn jeles oke:)oke,muka jahat sikit:]