drama english competition

lebih kurang tiga minggu kot belatih last last kami dpt no 5 dari 16 sekolah.oke lah tu kan major sekolah hntar students cina india for english drama nie kan,kami jalil hantar pure melayu gitu kan,so speaking pon ala2 melayu lah kan,nak speaking org putih pon tak berapa pandai kan.hahaha.













jeles lah tngk gmbar dorang jumpa amily,amani,aiman,adika dgn lain2 tu.tak ape lah kan nak buad mcm mane,bukan rezeki aku kot.
haioo,saya dah kembali ke rumah.oke bercerita pasal 2 minggu dkat hostel sprti ape?sprti biasa je.dua minggu nie mood aku agak stabil dan ade setengah saat,minit dan jam tu kurang stabil sikit aku pon tak tyahu lah punca dan akibatnye.huh,entah pape lah n'nur nie mcm org gila bayang.eh ade kene mengena ke?oke full stop.forget it.

nak tahu tak?hari tu kan saya dapat hadiahhh!!!saya pon pelik birthday pon lambat lagi straight a pon aku tak dpt lagi apetah lagi anniversarry kan.saya dapat case phone domo tu.ya allah,menjerit saya bila dpt tu terkeluar air mata terharu bercampur baur dgn air mata gembira dah lah tyme tu tengah makan nasi goreng sorang2 ade lah terkeluar dua tiga butir nasi dari mulut nie kan*buka aib sendiri. tak guna agama islam A adab,ish terok betol.aida terima kasih ye for domo tu lain kali beli mcm2 lagi tau untk aku.hehehe.

cerita dekat sekolah pulak,ape dah jadi ye?semua mcm biasa je.cuma this week nie belajar math dgn add math with ckg jalina bnyk gelak je ade je lawak2 kampus dkat kelas tu kan.hahaha.study?sprti mcm biase lagi masih tak berapa sear yng 9hb nak mid year dah ckg dah ckp soalan bkn mcm setara soalan mid year nie ala2 spm punya,tapi knpe aku begitu malas dan malas sgt bak bkk buku.waktu prep boleh tido borak lagi yng paling best boleh berangan mengelamun lagi kan.ya allah,manelah semangat aku nak belajar nie.

hari nie fathiin dtg,tapi malang betul nasib saya tak dpt jumpa die lngnsng pon sbb hari nie saya balik awal sikiy.tu lah kau fathin sape suruh dtg lambat sgt kan kau tak dpt dgr cerita aku.baru nak cerita dgn kau,tekanana perasaan nie makin tinggi nie tnggal nak melepas je.ingt boleh lah kurangs ikit bila kau dtg cerita dgn kau rupanya makin meninggi2,terpaksa bawak smpai ke exam lah nie ye.rindu kau lah nurulfathin hannani.kau tgk muka aku skrg :[

kalau ikut hati.

mesti korang pernah dgr org ckp mcm nie kan, kalau ikut hati nanti mati,bukan mati yg org sedekah yassin untk kita tu jgn salah tafsir ayat pulak kan.kalau iku hati aku lah kan:

kalau ikit jati,balik rumah aku nak study,tapi aku tahu nak bkk buku tu mesti susah tadi baru tutup buku sejarah bace sikit dah mengantok.ikutkan hati lagi nak keluar hostel sbb ramai nak keluar hostel dia pon tapi aku tahu dkt rumah mesti tak belajar dkt rumah mesti itu mesti ini.tapi dekat hostel pon same habis tu aku nak dduk mane lagi?.

kalau ikut hati,skrg aku nak jerit kuat2 biar semua org dengar lagi2 org yg patut dengar.org ramai ckp kalau kita jerit,mcm semua yg menyusahkan lagi menyakitkan lagi menggilakan tu akn hilang even tak bnyk tapi ade lah sikit dari tak ade kan.kalau kita menangis buad penat mata nnty bengkak,semua org sibuk2 tnye knpe dgn mata kau?eh,pernah ke org kesah?.

kalau ikut hati,nak je aku bagi tahu,ape yg aku tak puas hati dgn org2 yg aku kenal skrg biar korang tahu ape aku rase,ape aku nak.tapi kalau aku buad mcm tu mesti dorang ckp aku nie pentingkan diri asyik kena jage hati aku aje.asyik kena paham aku aje,pastu mesti semua benci tak suka aku kan,aku nak dgn sape lepas nie?.
still waiting you reply my text:(

ape aku nak jadi nanti.

tittle bunyi mcm serius je.oke2 kita serius skrng tak ade gelak2 sape gelak nmpk gigi kena cubit.cerita dia mula mcm nie,haru tu kan kami pergi msu dkat situ die terangkan lah pasal bidang sain yng meluas luas nie kan tapi yng jadi pkar bab2 nie tak ramai pon dkat malaysia.yeye je dkat sekolah dulu smngt amek pure science kan tapi besar jadi ape?aku terpikir2 jugak knpe aku amek science padehal tak nak jadi doktor pon.tpi,aku nak amek ape kalau bukan science,akaun?ict?srt?tak nak lah,tak minat langsung.

buad mase nie cita2 yng utuh lagi kukuh aku nak jadi pensyarah kebudayaan.knpe kebudayaan mcm tak ade pensyarah lain ke nak jadi.ernthlah jgn lah tnye aku knpe dah aku minat segala kebudayaan nie nak buad mcm mane.tapi,awal2 lagi mama abah tak kasi aku jadi pensyarah kebudayaan nie,nak jadi pensyarah boleh tapi bukan kebudayaan.kalau aku tak boelh jadi pensyarah kebudayaan aku igt nak bkk kelas tarian tradisional je lah kan.nnty korang boleh hantar ank korang dtg kelas aku mane tau dpt diskaun kan.

tapikan bila pikir2 balik aku teringin jugak nak buad business sndiri tau.aku nak bkk spa.pastu kalau boleh spa aku tu bukan mcm spa biasa lah,nnty spa aku tu ade sallon2 tu ade cafe ade karoeke.tak ade lah org boring sgt bila dtg spa aku tu kan boleh buad mcm2.pastu bila spa aku dah maju sikit boleh bkk bnyk2 cawangan mane tahu rezeki aku sampai luar negara spa aku tu kan.hehehe.

setakat nie tu je lah aku pikir ape nak jadi.semua cita2 aku tak ade kene mengena dgn bio,phy mahupun chm kan.so,ape function aku amek tiga bendalah subject yng killer gila tu.aku pon tak tahu ape functionnye.tapi hari tu tetiba terbkk plak pintu hati nie sikit nak kerja yng cenderung pasal chemistry nie.jadi pharmacist oke jugak boleh buad ubat kan,mane tahu aku buad ubat yng boleh bace fikiran org,kan best tu.boleh tahu niat org tu baik ke tak ke.gaji pon boleh tahan, boleh lah buad makan beli handbag,kasut,make up dkat pavi tu dua kali sebulan.

mood berubah rubah.

http://1.bp.blogspot.com/_76VkVLuoxPE/S0yZT0YbdqI/AAAAAAAAB5Y/2NaUFOIjHyw/s640/girl_reading_window.png

hye awak awak.saya rindu awak awak sgt lah.oke,2 minggu dkat hostel dan sekolah sgt lah teruk,teruk sgt ke?aku je kot yng buad jadi teruk.hei,saya tak buad masalah oke saya je yng mcm masalah sikit.siapa suruh masalah tu dtg dkt dgn saya,dah tahu saya nie cpt tersentuh hati perempuan yng suci murni lah katekan.hahaha,oke gelak besar2 lagi.


hari selasa tu,kami pergi msu,shah alam,sumpah best tngk mayat kene bedah,mcm dia potong ayam ikan je kan.pastu kami jalan jalan je dkat msu tu,yng penting kaki sgt sakit dan terus sakit.minggu nie sgt lah busy mengalahkan perdana menteri pulak,hahaha.maklum pelakon malaysia 23/4 nak lawan dah dkat engku hussein.act,sgt gerun lagi ngeri bila dah start keluar kelas,otak aku nie bukan cekap lagi pantas nak catch up semua bnda yng tertinggal nie,awal bulan lima nak mid year dah.argh!!!segala jenis essay bio,sej,chm,phy pelahap semua nak keluar nie.ya allah,boleh ke aki buad nnty.

two weeks nie jugak lah sgt sgt sedih,skjap gelak2 sekjap biasa2 dan knape tetiba rindu atien sgt sgt nie.atien,mesti ade benda aku nak citer dkat kau kan smpai rindu tahap maximum triple double nie kan.parah lah kalau kau sorang je tahu nie,patut ke aku menceritakannnye?nak call kau pon susah enth bila kau balik aku pon mane lah tahu.nnty 23hb bukan boleh jumpa kau pon,aku pergi drama tu best lah korang naik pentas anugerah cemerlang aku pon nak naik jugak knape tarikh itu dan ini sama?kejam kah smpai tak nak bagi aku jumpa mereka.

hoho,nurulfathin hannani bt noorman aku sgt sgy rindu dan terlalu rindu dgn kau,nampak tak mata saya dah bengkak nie,nampak tak mata saya dah merah nie,nampak tak!!!eleh,mane lah nmpk awak nampak kan hehehe.

smile with joy

http://media.tumblr.com/tumblr_l9kqjchfTX1qc4369.png

knape followers aku kurang dua nie,hari tu 340 now 338 dah.aiyaa,mane dua orng yng menghilangkan diri tnpa minta izin aku dulu nie.ouh,nvmn lah,hidup mereka siapalah aku nak suruh dorang paksa2 follow aku dulu,nmpk sngt mcm batak followers je kalau buad mcm tu kan.perasan tak ade yng lain dkat blog aku,mcm dah lain sikit kan.sikt ajelah tak kisahlah asalkan saya terus berblogging<33.

hari nie balik hostel dah,skjapnye cuti homework pon tak sentuh lngng mcm mane nak sentuh buku pon disengajakan tnggal dkat hostel kan.niat balik nie nak beljar add math bab dua dngn kakak aku kan tpi mcm tak tersampai je niat tu,eh silap mmng tak smpai pon bukan mcm lagi dah.tak ape lah mungkin cuti nie tak ade jodoh kot dngn add math.hehe boleh pulak jodoh bebagai nie dngn killer subject mcm nie.

nak tahu tak lagi,mlm tadi kan cuba teka apa jadi.cepat teka cepat.wek,mesti korang tak dapat teka kan kan so coklat cadbury pos dkat rumah saya tau nnty alamat minta private calling dngn saye oke.mlm tadi kan saya tidur pukul empat.what?kau baca sejarah ke smpai empat pagi nie.harap2 lah terbukak pintu hati mcm tu kan amin.no lah saya baca novel arisha punya,novel tu kan mcm main teka teki je dngn aku nasib baik lah dah ade org tu kan dah jawab teka teki saya pagi tadi tau,terima kasih daun keladi harap2 tak ade teka teki lagi.siapa paham angkat hidung.mestilah bahasa isyarat kami,kami je lah yng paham.hehehe.

and good news saya dah basuh kasut malam semalam dan kasut saya dah kering!!!yey,bagi tepukan paling gemuruh untk nnur syue sbb dah ade keinsafan basuh kasut awal2 lagi.jimat bil elektrik bilik aku tak ade kasut kena keringkan dngn hair dryer lagi buad volume pling tinggi kan.saya nak hadiah bole?

kawad jalil-ians

hei,tadi kan saya kan pergi kan ppd tngok budak jalil kawad,eleh,tengok pkbm dngn bsmm je yng lain tngok dari jauh je.and congrates tu pkbm and bsmm jalil,wah!!!korang menang lagi lah,eleh dah biasa dah pon kan menang daerah hehe.nak tahu tak?saya yng tengok kawad pon muka dah berbelang sikit,nampak nampak kecoh kan baru sikit je org lain yng kawad tu tak kecoh pon muka dorang belang belang sngat.alah,jgn ngomong mcm gitu saya segan lah nnty.best tadi jumpa amany,farah and meet new friend lagi farah import dari engku hussein.pastu jalan2 tesco kejap,wah!!mcm tong sardin je tngok dlam tesco tu semua budak kawad dlm tu.nak tahu tak lagi,tadi kan saya perasan kawan sekolah rendah saya tau.nama dia hazim.yey!!!aku ingat dia lagi tapi confirm die tak ingt aku maklum die pelajar contoh dulu siapa lah saya die nak ingat kan.eleh,mcm aku kesah die kenal aku ke tak kan,tetiba nak emo pulak kan.ain cepat2 masuk gamba kami yng banyak2 tu tau.hehehe :)