baju kahwin warna biru

saya nak bagi tahu nie,sekarang saya sangat lah bosan dan bosan rase mcm tinggal dkt rumah yng ade atap satu,tingkap satu,pintu satu,tandas satu semua benda satu orang pon satu,tak kan nak dua orang pulak pelik tak pelik tu.ha,ape kau pikir ape tu mula lah tu nak pikir lain,aku gigit sekor2 baru tahu,mak dah ckap jgn gedik kau ank gedik2 jugak.

out of topic.tengahari tadi kan semua family saya kcuali ayah saya die sibuk kerja dkat pejabat tu bos kedekut nak bagi cuti lah tu dengki yang amat.act,function kami pergi jalan2 nie nak beli baju kurung baju melayu.ha,mula lah tu nak tuduh aku mcm2 ckp aku nie semangat lah nak raye puasa belum lagi gedik2 nak beli baju kurung bebagai.amboii,sedapnye mengata aku bagi cili padi karang baru tahu.

mcm nie ceritanye,next week satu family i balik brunei abg sedara i nak kahwin kiteorng kan family rapat2 kira kkak mak i punye ank llaki tak ke rapat sngt tu.maklum ank kahwin mesti lah ade tema2 bebagai nie kan and dorang pilih tema biru,kami nie apelagi sibuk lah nak beli baju kurung melayu warna biru mcm aku je yng nak kahwin hahaha.

then,pergi bnyk2 kedai baru ade yng berkenan,tu pon makcik kedai tu yng pilihkan aku pon oke2 kan je lah tak larat nak jenguk2 kedai lain,sakit tulang rusuk tengkuk aku nie oii.baju kurung saya simple je tak ade kilat2 bebagai mcm orng tua lah klau tngk teenage mcm kita nie pakai baju mcm tu kalah pakcik aku nnty klau aku lagi vogue dari die kan.and the tatapan:

kenape gambar saya jadi begitu???

1 comment:

Anonymous said...

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

Post a Comment