kami di brunei.

haiooo,welcome backk to malaysia,awak!!!saya dah balik dah sape rindu saya dekat hostel angkat kukuibukaki korang,wah!!!ramai sngguh rindu aku ye.saya pon rindu kalian semua,muahmuahaha sikit.maklum lah nak msg pon tak boleh satu msg 2 ringgit kau melayang tak snggup lah nyah oiii.ade malam tu kan,kira malam one family dtg lah buad makan2 sikit,karoeke sikit2 kau tahu,i dapat lucky draw you nasib aku lah nyah oii nom lucky aku 6 kalau 16 tu mesti bertuah tuah kan.nak tahu tak aku dapat ape cepat teka cepat teka.alah,teka lah!!!dapat BISKUT je,hehehe,kecoh kan kalau dpat i phone ke laptop apple ke kereta sebijik ke ini dpat biskut je pon nak kecohhh. then,esok pagi pergi org kahwin and our tema is blue.mmng penat lah cara dorang kahwin meh aku buad karangan sikit.
pendahuluan,mula2 kami pergi sbelah llaki kira llaki yng khawin tu abg sedara aku lah punye lah awal dtg pukul 10 pagi dah terpacak dkat situ cair make up aku tau,pastu aku pelik lah knappe lah tempat dduk dkat pelamin tu ade satu je abg ajam aku nie kahwin sorang2 ape,rupenye mmng mcm tu cara org brunei kahwin tnggu ramai org dtg baru makan aku punya lah lapar bila lah dorang nak bagi makan nie perut asyik minta main lagu je.

pastu lepas makan2 semua,kami pergi belah perempuan pulak adelah dalam sejam lebih baru smpai dkat hotel tu,hah!!!baru aku tngk ade dua tmpat dduk dekat pelamin tu,dah lah dkat belah perempuan punya tempat die tak bagi makan,dah lah lapar bergambar je dkat situ.;penat kot dkat situ tak smpai sejam pon pastu balik.oke dan penutupnya saya sangat penat dan letih dan lapar pada waktu itu.tamat.















away from malaysia

wah,tittle i mcm orang bawak diri sbb putus cinta je uolllsss kan.hehe,act i dkat brunei skrng yey!!!ponteng sekolah tak payah sekolah tak payah pakai baju sekolah tak payah pakai bag sekolah.act,mmng tersangatlah amat penat mata pon dah nak tutup tak tutup nie tapi sbb bloggers i update jugak tau.wah sungguh baik hati budiman lah i kan.hehehe.tersngtlah rindu hostel,eh hostel?corecction please,tersngatlah rindu orang2 dekat hostel tu apelah khabar si gocho kene tinggal sorang2 dalam loker tu.rindu nak belajar add math*wah!!!mentang2 add math kau lulus kalau add math aku mcm amany a- sahlah brunei aku tak jejak rindu sngt nnty dgn add math.hehehe.

and tak lupe tahniah kpd calon smpm 2010 yng berjaya dngn jayanya dlm result spm korang,yng dapat a+ straight tu aku tabik springgg lah dkat korang,nak tnye mcm mane korang belajar mesti smpai pecah otak kan smpai straight a+,kenkadang pelik bin ajaib pulak bila org straight a+ lagi yng amek bnyk subjects.korang tak pelik ke?mesti org mcm tu 24 jam menghadap buku kan kan kan.

uollsss nak tahu tak,result setara 1 semua dah dapat.alhamdulillah semua lulus.and conclusion die 2a,1a-,2b+,1b,2c and 1d,yang d tu sah lah add math kan jgn ditanya lah tu mmng confirm2 killer subject doe.dan sngt bangga bila pyhsic saya lulus!!!sumpah aku target gagal,sungguh tak tipu apetah lagi nak kelentong kan,tak percaya sudah lah.oke,saya nak masuk tidur badan dah penat sngt nie mandi pon tak lagi,malaysia bau tak badan saya dekat brunei nie.hahaha.

homework

what hari nie hari jumaat.kau biar betol aqku tngk kalendar hari nie hari khamis esok baru jumaat.sambil sambil lari anak garu garu kepala tengok kalendar tak puas hati lagi nie tengok kalendar dkat rumah jiran sebelah.ye lah hari nie mmng hari jumaat esok sabtu lusa ahad tulat isnin dan lepas tulat ape ye supaya die jadi hari selasa.

ahad dah balik hostel da isnin dah sekolah mula lah nnty cikgu2 minta homework pastu murid2 pulak semua sibuk copy copy mcm soalan tu susah sngt je mcm tak pernah belajar mane taknye dekat kelas sibuk jadi mcm katak bawah tempurung cikgu kata faham murid2,murid2 nie dngn belagak pandai semua kate paham tapi dlam hati tak paham satu benda pon mcm kena pukau dngn hantu kak limah je main angguk2 paham.

dekat bilik tu bersepah je buku sekolah ats meja entah bila nak bkk pon tak tahu.mane taknye kalau dduk rumah buku haram nak bkk kan setakat sentuh2 je mampu bila dkat rumah nie.nmpak sngt aku nie pemalas kan.tak heran pon sbb ade org lagi malas dari aku sekurangnye aku bkk lah bag letak buku ats mea sentuh2 sikit,klau org lagi malas bag sekolah haram nak sentuh kan nak tengok pon tak lalu mcm bag sekolah tu jalan ape sukati2 nak lalu ke tak lalu ke.

konklusinya dkat sini homework aku mmng tak siap lagi,tnggu balik hostel baru gedik2 nak siap mcm ape je.fathin hannani mane kau?nak jumpa boleh cerita aku tak habis lagi lah kalau cerita aku tu buad drama bersiri mesti jadi mcm cerita endon episod 250 belum tentu habis lagi kan.gtg nak bersiap pergi bagan lalang katenya nak makan shje dkat situ.

baju kahwin warna biru

saya nak bagi tahu nie,sekarang saya sangat lah bosan dan bosan rase mcm tinggal dkt rumah yng ade atap satu,tingkap satu,pintu satu,tandas satu semua benda satu orang pon satu,tak kan nak dua orang pulak pelik tak pelik tu.ha,ape kau pikir ape tu mula lah tu nak pikir lain,aku gigit sekor2 baru tahu,mak dah ckap jgn gedik kau ank gedik2 jugak.

out of topic.tengahari tadi kan semua family saya kcuali ayah saya die sibuk kerja dkat pejabat tu bos kedekut nak bagi cuti lah tu dengki yang amat.act,function kami pergi jalan2 nie nak beli baju kurung baju melayu.ha,mula lah tu nak tuduh aku mcm2 ckp aku nie semangat lah nak raye puasa belum lagi gedik2 nak beli baju kurung bebagai.amboii,sedapnye mengata aku bagi cili padi karang baru tahu.

mcm nie ceritanye,next week satu family i balik brunei abg sedara i nak kahwin kiteorng kan family rapat2 kira kkak mak i punye ank llaki tak ke rapat sngt tu.maklum ank kahwin mesti lah ade tema2 bebagai nie kan and dorang pilih tema biru,kami nie apelagi sibuk lah nak beli baju kurung melayu warna biru mcm aku je yng nak kahwin hahaha.

then,pergi bnyk2 kedai baru ade yng berkenan,tu pon makcik kedai tu yng pilihkan aku pon oke2 kan je lah tak larat nak jenguk2 kedai lain,sakit tulang rusuk tengkuk aku nie oii.baju kurung saya simple je tak ade kilat2 bebagai mcm orng tua lah klau tngk teenage mcm kita nie pakai baju mcm tu kalah pakcik aku nnty klau aku lagi vogue dari die kan.and the tatapan:

kenape gambar saya jadi begitu???

reunion kami.


act,baru balik dari rumah atien nie.sumpah penat gila,kau tngok makeup aku pon dah cair.tapi excited nak update blog,biar sape yng tak pergi tu jeles,wek.oke,tadi pukul 2.15 kot dah smpai dkat rumah atien,nmpk atien terus jerit peluk muah muah lagi,then nmpk amany,wah!!terus jerit name aku,see betapa rindu amany dngn aku.tngk wawa,piena,pyka,ayn dah dtg dah.weh,amany bawak kawan doe.name die farahelina*betol ke tak?tak pasal2 kene tibai dngn faiz kassim,eja name makwe die salah.oppsss,terkantoii sudah.mane ade lah,act,faiz yng gatal dngn farah nie.hehehe.

dkat sane ade dua nikon,wah!!mmng sakan lah bergambar.tngh makan2 pon bole buad pose mcm2 kan.dkat sejam kott dduk dpan meja makan,buad gosip gosip liar,dok betol2kan selendang amany tak habis2.atien!!!tiramisu tu sedap lah,nnty buad lagi tau.nnty air jngn dngr ckap amany,kau buad je air oren.kan dah tak ramai minum air tu.aku dngn amany je pelahap tau.then,tngah makan2 aida dngn hajar dtg.wah!!!makin kecoh mak,i tell you.dngn aku menjerit,pyka melalak,wawa meraung plusplus dorang mengilai.hahaa.mmng best lah kan.

agak2 dah panas punggung kiteorng dkat kerusi makan tu,apelagi kami chaw ah pergi taman,meh sini i bagi tau u,panas tau tak,habis cair makeup aku,apetah lagi makeup pyka khadiron yng merah2 dkat pipi tu kan.i likee.oke,dkat sane tngkap gambar je ke,kau tahu sakit punggung aku main gelongsor tu.gamba aku lawa tak pe nie tak.amany kau dengki,baik kau buang gamba tu.mentang2 aku tak reti delete gmba dkat camera tu.ish.

oke,ini perenggan last,lepas main2 buai,lompat sana sini,homeguard kiri kanana,msuk lah rumah,ya allah!semua dok mencari air mcm orng dkat africa tiba2 dpt air jatuh dari langit kot.paling penting sehaus mane pon dorng tyme tu,air amany tak dicari,except aku,semua dok cari air kosong oke.amany,betapa dahshat air kau kan kan.hehehe.and thanks to fathin,ade jgak mase aku citer2 dngn kau.sedih tak citer aku?mane lagi sedih?yng tu ke yng satu tu lagi.naseb baek aku tak meraung mcm ats katil tu kankan.hahaha:)

p/s:gamba dkat handphone saye semua muka chun2 je,nnty tnggu gamba dkat blog and fb fathin and ain.baru gempak sikit gamba kan.

4 bestari

yey!!!cuti sekolah,suka suka suka sngat.but hw bnyk sngt nak kene buad.ala,cuti seminggu bila2 mase bole buad kan.tak payah semangat sngt lah.minggu nie due hari je exam an hari2 yng lain belaja lah kan.this week dkat sekola plusplus kelas oke lah.best kot bace "novel" sorang minah nie.terharu gila lah,sadis kott kan ayn,faiz,nasim,khalis kan kan.sape suruh tinggal "novel" tu bawah meja,baek punya gmbar tayang,kami bace je lah kan.tak pe lah,sbgai pengajaran untk kami bab2 cinta cinta nie kan.hahaha.

kesian korang kan.dah semangat nak smbung arab tinggi,tup tup tak jadi pulak arab tinggi tahun nie,kene next year pulak.best lah kau khalis kan.ain tak pergi 4c,klau jadi arab tinggi tu sambung,habis lah kau lepas cuti dorang naik 4c.kesian kau kan,kesian dekat aku jugak,tak ade orng nak dduk sebelah aku.tapi,plan kita tak jadi lah nie khalis,nak dduk sebelah,nak balik sesama.hahaha.ain dah jeles,tu maknenye die sayang kau tu.ala,khalis,klau dorang pergi pon 4c,tak ade maknenye bole,syuk tak nak pon sambung arab.hehehe.

oke,skrng mari talk talk pasal result exam.now,i only get 2a1a-1b+1b1cand1d.lagi due paper je tak dapat lagi.bio and physic.hope due paper tu tak mencacat pen bir ke pen merah ye.elok2 add math aku lulus tu.kira oke lah.bukan senang kot nak lulus,lagi2 muke aku kan.eleh,setara je pon.tak ade gempak mane.tapi,alhamdulillah lah kan.ang satu berita gembira,result kkq dah keluar,28 orng dpat A and selebihnya b.and saya dapat a bagi semua periksa,qiraat,hafazan,taranum and periksa yng kertas tu.and kesuluruhan die A lah.ye lah happy sngt smpai menjerit dkat luar bilik guru tu,tak pasal2 kene marah dngn mama:( woot,amani,amily,fathin korang pon dapat A jugak lah.kawan baik korang B lah.hehe.jahat lah aku kan.