lima tahun punye cerite

wah!!!gila hari nie.korng tahu tak.tadi aku online fb kan.pergi lah dkat fitri punye profile.nak cari lah kawan lame dkat selayang dulu kan.gila lah.ramai doe.i jumpa scandal darjah due dulu pun ade tau.paling best jumpa kawan baik aku lah.dari tadika tu.kawan yng tak kenal abc smpai lah kenal ape itu abc tau.

pandai pandai lah besarkan ye.

tengok.betapa rindu dekat aku tu.tu lah.bertuah dpat kawan mcam nie.kawan first tadika nie.smpai skrng.malngnye tak tahu nak contact je.fahmi.terima kasih tau.jasamu akan ku kenang smpai ke lubang cacing rumah aku.

maaf lah ye.aku tak reti buad bendalah nie.main tibai je.sukati aku lah kan.

baru aku tahu.

huit,aku dah dapat idea,nak meng up to date ape dekat blog tersayang aku nie kan.nie semua atas usaha aku yng sungguh mantop dngn menjelajah blog blog orng.dngn menejelajah blog blog orang nie lah baru dapat tahu bendalah nie.nak tahu ape bendalah tu.tadaa.dipertontonkan:

Justify Fullha,bendalah nie lah.ape name die.domo kun.betul tak.akukenal patung nie pun lepas tengok blog blog orng.yng dikaji dan disiasat dngn pandangan mata kasar aku nie.kebanyakan blog mesti ade benda nie.tak kira lah jadi header ke,entry post ke,ape ape lah.sukati dorang lah nak jadikan ape.mesti ade lah domokun nie.mula mula tu mencari lah ape nama patung nie kan.maklum orng ketinggalan mcam aku nie.payah sikit.pergi jelajah punya jelajah jumpa lah dekat blog sape entah.baru aku tahu patung nie nama domokun.macam tu lah cerita nye.kesian kan aku.baru tahu.tapi oke ape.de usaha nak tahu kan.hehe.oke,sekian shje post kali ini.satu soalan lagi.domokun nie mmng nganga je ye mulut die.takut aku mcam nak marah orng ade jugak.hehe.

zaman dulu dulu

asalamualaikum kpada pembaca dan peminat setia blog aku yng disayangi sekalian.yng peminat setia nie terlebih disayangi.post kali ini,pasal zaman dulu dulu.tak ade lah dulu sngat,zaman aku form satu dan form due je.macam nie citer die.meh dekat sikit.pasang telinga tu besar besar besar sikit kalau nak dengar kan.bukan senang korang nak dekat dekat dngn aku nie.saat,detik,masa nie shje ye.macam nie story die.tengahari tadi lah kan.anak dara en.amran nie.mimpi ape ntah.nak kemas bilik aku lah kan.tengah syok syok lipat baju sambil memekakkan bilik tu.dngan suara aku yng pasti bila kau nyanyi hujan turun kan.ala,lagu sana sini yang jiwang jiwang tu lah kan.terpandang lah kotak yng sederhana besar tu lah.nak tau tak dalam die ade ape.jeng jeng.jeng.biar suspen siit kan.

ha,bendalah nie kan.aku dpat tyme dekat mines tu lah.amani dngn husna bagi.tapi aku yng bayar.biasalah 3 rm10 lah kan.ala,macam tak biasa pulak beli barang harga macam tu kan.chomel tak.chomel kan kan.macam orng yng tengah pegang bendalah tu kan.oke.stop perasan kan diri sendiri.
oke,bendaalah nie.nama dia biodata.nak tahu biodata siapa.pandai pandai lah bulatkan dan besarkan mata.tak nampak lagi.pakai celak.besar sikit mata korang tu kan.tak nampak lagi.inalillah je lah.bendaalah nie.tinggal kenangan je.ceh,yng warna kuning tu.masa aku form satu.yng merah oren tu masa aku form due lah pulak.tiap form ade.tahun nie je tak ade.saham jatuh lah kot.haha.tak sangka aku simpan lagi.dok korek korek kotak tu.jumpa pulak kan.simpan je lah.kenangan aku kahwin nnty.mane tau bole tunjuk dkat anak cucu aku nnty kan.baru dorang kenal zaman muda aku dulu dulu kan.
bendalah nie pulak.kad birthday aku dari kaka kaka angkat yang tersayang lah.buad pakai tangan tau.tak main lah beli beli kan.nmapak sngat otak tak kreatif lagi debom gitu kan.yng kaler warna warni tu kan.dari kak intan.tu tahun lepas punya lah.tahun nie tak ade.maklum,sekola dah jauh jauh.hati je lah dekat dekat kan.yng merah tu pulak kan kan.dari kak bella.tu masa aku form satu.buka mata besar sikit.ade tulis syaznur kan.ha,tu gabaungan nama kami sudahlah.tahun nie punya ade.tapi dah kate post zaman dulu dulu kan.so,kena lah dulu dulu jugak.
nie,kalau tak bkk mata besar nesar nampak jugak kan kan.besar punya tu.nie aku dapat masa form dua.nie ecah yng buad.ala,adek angkat faiz kassim tu.skrng ecah tu dah sekolah dekat perak kot.sbp lah katekan.faiz jngn sedih ye.aku pun rindu ecah jugak.ha,yng nuratikah tu.gabungan nama aku dngan kak intan.ala,yng akk sekolah jauh jauh tu.hati dekat dekat tu.aka,adek rindu akak.bila nak jumpa nie.
ini hadiah paling unik dan murah lah.ye lah kutip dekat tong smapah je.bendaalah nie mase aku form satu.nie syakir punya pasal.entah bag mane die curi dekat tong sampah tu.die dngan hazim kot pergi gunting.dan terhasil lah bendaalah nie.unik dan murah bukan.syakir,aku simpan lagi tau bendaalah nie.walaupun murah.tapi cukup bermakna dan berharga.


ha,nie special sikit lah kan.ade dua lagi.bendaalah nie pulak siapa entah bagi.paham paham je lah kan.nie masa aku form due.ha,chomel tak.chomel kan.sape lagi chomel orng yng dekat gamba tu ke,orng yng bagi ke bear tu ke.mesti korang cakap bear tu kan.aku dah agak dah.tu la korang,jeles lah tu.bear nie ape name ye.kejap.ingat balik.ha,gocho.eh,betul kan,tak salah kan kita cakap.betul lah tu.hehe.tengok,kalau nak cakap pasal die nie.tangan nak menaip nie terketar ketar je.ha,ayat pun tak betul dah nie.tu la cium bear nie sampai tak ingat dunia punya pasal lah.oke,sampai di sini shaje coretan untuk post nie.nnty ayat makin terabur.penat cikgu suzana ajar aku bahasa melayu.ayat terabur pulak.buad malu je kan.

tamat dah 2010

tik tok.tik tok.dah habis dah sekolah tahun 2010 nie kan kan.sekejap je kot rase.aku rase macam aku baru belajar pasal scale drawing tu.pasal komunis lah.essay lah.argh!!!aku ingat lagi.kene ketuk kepala nie dgan datin.berapa kali erk.grammar mistake je pon.korang ingat tak.waktu sejarah.kene duduk bawah meja.nadia.best kan tyme tu.hehe.bnyak lagi lah kan.tak kan aku nak tulis semua.amboi,ingat jari aku nie ape.menaip je keje ye.tau lah unik kan.special edition punya.

sumpah!!!aku dah start rindu dekat korang nie.macam mane nak buad?sekejap tngah cari jalan penyelesaian nie.err.korang dapat.aku tak dapat nie.adess,mcam mane nak buad nie.rindu dah nie.dah naik dah segala bulu roma aku nie.bila nak jumpa korang nie.tak kan tahun depan kot.dah lah aku nak susah nak keluar dah nie.macam tahun depan semua ade je.macam kita satu kelas je kan.adess,dah rindu tahap harimau mengaum nie.


meh sini aku kenalkan dekat korang nie.perempuan dekat atas tu name die.nabilah syazwani.kakak angkat aku lah.kami nie sekolah je same.tapi nak jumpa tu.kene tunggu seruan baru boleh terhegeh hegeh nak jumpa.akak.best jumpa akak hari tu.borak borak dngn akak.bukan senang.lagi lagi akak dapat tengok show percuma lagi.ye lah saya kene marah kan.bukan senang tengok tu.kalau tahun depan saya ade dekat sekolah tu.jumpa lah.kalau tak.tak lah.tunggu dapat kad kawen akak dngn abng aiman lah nmpaknye.hehe.syakir.jngan jeles ye.alah,macam kau jeles je kan.ape ape pon.akak ingat pesan kau.aku jage kak bella molek molek oke.
nie je lah gamab yng ditangkap tyme last day sekolah.tak banyak pon.semua mood macam isteri hilang suami.lagi lagi aku lah kan.dah lah kene marah.oke la jugak.dapat jumpa amani.sedih tak dapat jumpa atien je.dah lah tak pergi rumah die.jeles aku tengok gamba dorang tu.ayn denagn khalis.arul sah dengan atien.kau jahat lah arul.kate tak pergi.tengok jadi jugak kau buad suprise dekat bini kau tu ye.buad aku jeles betul betul lah.amboi,pyka kau aku tengok dngan chokey je.ade ape ape ke?haha.

weh cepat lah.aku dah rindu korang nie.dah start boring duduk dekat rumah nie.asyik makan dngn tido je aku nie.gemuk lah aku nnty.skrng before pukul 12.aku dah tido.dah mimpi dah pon atas katil tu.nampak tak.betapa boring nye aku dekat rumah.bilik tu tak berkemas lagi.bila ntah nak kemas.malas punya pasal lah nie.anak dara siapa lah nie kan kan.

agak sedih lah jugak kan.tak dapat jumpa faridah.ala adek aku sorang tu lah.bila lah akak nak jumpa adek kan.nak msg pon.hp asyik off je.tak ape.tahun depan adek sekolah pagi kan.bole lah jumpa macam adek form satu dulu.eh.eh.last day sekolah 16hb kan kan:)

lawatan++perut buncitt


















malas nak citer panjang panjang.tunjuk gambar je.mula mula pergi taman botani.lepas tu.pergi masjid putra.jalan jalan.sampai kl.pergi muzium negara.masjid negara.malam pulak.kami ke restoran nelayan.jamuan lah weyh.perut pun sudah buncitt.makan steamboat je.pukul 11 lbyh sampai ostel.

perasaan apabila menjoin lawatan ini.semestinya aku cakap.tahun lepas lagi best.ye lah kan.kami form tiga nie tak cukup ahli.so tak best lah kan.mals nak tulis panjang panjang lebar.maklum nnty tak pasal pasal post tersebar dekat blog orang lain kan.paham paham je lah kan.blog nie pon bukan macam aku punye.semua nak mengkomen.


pasangan yang diskodeng

zoom bag yang warna pink tu ye.








perhatain.ini antara pasangan pasangan yang diserbu dan dijumpai dan diskodeng semasa di the mines.ade lagi satu pasangan.tidak boleh di tayang.tak dapat berkat nak tayang.ye azmy ye.hehe.

hari jadi saya



yang diatas.gamabr dngan hadiah aku dapat lah kan.bear tu,aida bagi.jam tu nadia bagi.selendang due due syuk bagi.ade lagi yng lain.tak kan nak tayang semua kan.bella,chomel baju tidor kau bagi aku tu.piena,alyn,hajar,fyzah,aliaa,kak bella,husna,amani,thanks ye.sesiapa yng wish tu.terima kasih banyak banyak.budak sk pon.masturina thanks ye.hehe.i love you guys.




memang best lah kan.mane tak nye,birthday aku sama hari pulak dngan jamuan kelas.ceh,bnyaklah pulak hadiah dapat.smua import dari mines.thanks korang.i love you.balik je memang berbag bag nak bawak nie.nasib baik lah ade orng tu baik hati bawak kan.oke,gmbar di atas gambar sesi suao menyuap kek ke mulut aku.nie jeyng diambil.ramai lagi yng suapaku tu.tak tertangkap gambar je.haha.ayat paling suka.korang nie macam suami isteri shopping.oke,ceh,dah nak gedik dah nie.

jamuan kelas di the mines